Zīdaiņu masāža un vingrošana Māmiņu Kluba Vecāku skolā

Zīdaiņu masāža un vingrošana Māmiņu Kluba Vecāku skolā

25. Sep 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad bērniņam ir jau 2 mēneši, viņa dzīvesveids sāk kļūt arvien aktīvāks. Aizvien ilgāk viņš ir nomodā, un tieši tāpēc ar vingrošanu var nodarboties tad, kad mazulim ir labs noskaņojums.

Vēlāk, kad mazulis jau spēj pats noturēt savu gavliņu, viņš iemācās atstutēties uz rokām. Un tad nu biežāk jāliek bērniņš uz vēderiņa. Šī procedūra nostiprina dažādus muskuļus, bet visvairāk – muguras un kakla muskuļus.

Lai bērnam attīstītos pēc iespējas labāk muskuļi, plaukstu kustību koordinācija, viņu var iemācīt sist plaukstiņas, var iemācīt paņemt priekšmetu. Bez tam, muskuļu nostiprināšanai tieši bērna rociņām lieliski noder dažādas plaukstiņu spēles, kas var tikt iesaistītas arī vingrošanā ar mazuli.

Ap četru mēnešu vecumu bērniņš sāk runāties savā valodiņā. Ja viņam kas patīk, viņš pļāpā, un šīm skaņām pievienojas arī smaids un aktīvas roku un kāju kustības, kas ļoti nepieciešamas bērniņa attīstībai.

Arī ar mazu bērniņu ir jāveic dažādi pasīvi vingrinājumi, kas nostiprina viņa roku un kāju muskuļus. Sākumā tās ir pavisam vienkāršas un vieglas kustības, kas pakāpeniski kļūst sarežģītākas.

Sākumā bērniņš tiek iepazīstināts ar vibrāciju. Bez tam, šajā procedūru kompleksā ir arī dažādi masāžas paņēmieni – ierīvēšana, darbošanās ar pirkstu galiem pa mazuļa ķermeni. Procedūra tāpat kā pieagušā masāža sākas ar glāstošām kustībām un ar tādām tā arī beidzas. Tieši glāstošās kustības nomierina bērna nervu sistēmu un atslābina viņa ķermeni.


Pakāpeniski masāža kļūst aktīvāka, intensīvāka. Turklāt, iekļauti tiek arī vingrošanas elementi.

Uz vingrošanu, masāžu bērniņš var doties, ja ir pilnīgi vesels, un, ja pediatrs to ļauj. Protams, bērniņam nekas netiks uzspiests, ja kāds vingrinājums mazulī rada negatīvas emocijas, no vingrinājuma atsakāmies.

Māmiņu Klubs

PIESAKIES MAZUĻU MASĀŽAI ŠEIT!

20131030142643-73320.jpg

Natālija jau 7 gadus strādā šajā jomā. Viņa ir beigusi Rīgas kosmētisko skolu CIDESCO un Latvijas Universitāti. 

„Savu darbu es ļoti mīlu. Man tas ir liels gods – palīdzēt cilvēkiem iegūt ne tikai estētisko baudu, bet arī garīgu harmoniju”, - atzīst Natālija.

 

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas