Tauriņpieskārienu masāža. Kā to veic?

09. May 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tik viegla un maiga masāža, gluži kā tauriņa spārnu pieskārieni. Jā, tā ir tauriņpieskārienu masāža! Dodamies noskaidrot, kā to veic un kāds no tās ieguvums!

Tauriņpieskārienu masāžu veic ar glāstošām kustībām vai ar nelielu apļošanu ar pirkstu galiem un vieglu muskuļu izvibrēšanu. Masāžas mērķis ir uzrunāt ķermenī esošo enerģiju, palīdzot tai izplesties, tādējādi uzlabojot gan veselību, gan dzīves kvalitāti. Psiholoģe, bērnu māsa un tauriņpieskārienu masāžas speciāliste Sanita Aleksandroviča norāda: “Tā kā cilvēkam ķermenī ir enerģija, taču tā reizēm tiek nobloķēta, ar šo masāžu enerģiju varam atmodināt.”

Ar tauriņpieskārienu masāžu var palīdzēt mazulim tikt galā ar mammas puncī un dzemdībās piedzīvoto, kā arī atjaunot saikni, ja mazulis un māmiņa pēc dzemdībām ir bijuši šķirti. Tāpat arī masāža palīdz bērniņam atslābināt saspringtos muskuļus, nomierināties un samazināt kolikas.

Tauriņpieskārienu masāžu var veikt ikvienam – gan grūtniecēm, gan mazulīšiem, gan lielāka vecuma bērniem un arī pieaugušajiem.

“Parasti masāža mums asociējas ar mierīgu gulēšanu, taču tauriņpieskārienu masāžu var veikt jebkurā brīdī, piemēram, kad veicam aprūpi, mainām autiņbiksītes vai mazulītis bauda gaisa peldes. Vienīgais nosacījums, lai bērniņš ir labā noskaņojumā,” uzsver Sanita Aleksandroviča.