Pārvākšanās ar mazuli: mantu izkraušanas diena

Pārvākšanās ar mazuli: mantu izkraušanas diena

25. Oct 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Būs brīži, kad mazuļa palīdzība tev noderēs, bet jāprot izmantot lietderīgi būs arī katrs brīdis, kurā mazulis nav klāt, vai arī ir saldi iemidzis. Kā izmantot šo laiku lietderīgi, un kā norit mantu, mēbeļu pārvešana?

Kamēr mazulis guļ

Rotaļlietas vislabāk salikt kastēs, kad mazulis guļ vai nav klāt. Bērns var padomāt, ka viņam viss tiek atņemts uz visiem laikiem, tas viņu var spēcīgi satraukt. Ja nāksies izjaukt mēbeles, arī to vislabāk darīt, kamēr mazulis ir pastaigā ar tēti vai omīti, vai arī laikā, kad viņš guļ. Tas ne tikai emocionālo apsvērumu dēļ vajadzīgs, bet arī tāpēc, ka dažādas skrūvītes, sīkas detaļas mazulis varētu nočiept, jo viņiem patīk tādas lietiņas, kurām nav pieejas katru dienu. Kamēr jauksi ārā skapi, būs jāseko līdzi arī tam, lai kāda no daļām nevienu neievainotu. Tāpēc, vislabāk ņemt talkā citus, kas varētu paātrināt izjaukšanas-salikšanas procesus, un pa to laiku, vai nu kādu nosūtīt ar bērnu pastaigā, vai arī, ja iespējams, nolikt mazuli pasnaust.

Kad viss iesaiņots, kastes, maisiņi jānostiprina ar šņorēm vai līmlenti. Bērni ātri atvērtās kastes izšiverē, un tas nozīmē, ka visu salikto ātri var arī izkrāmēt.

X stunda

Kad sāksies mantu un mēbeļu pārvešana, laicīgi jāpadomā par to, kur būs mazulis. Ja tev ir auklīte - problēma atrisināta, nosūti viņu ar auklīti pastaigā vai ciemos pie viņas uz mājām. Ja auklītes nav, palūdz draudzeni izlīdzēt, lai kopā ar mazuli parotaļājas bērnu laukumiņā. Varianti te var būt dažādi, viss atkarīgs ne tikai no ģimenes locekļu skaita, bet arī no tā, cik daudz izpalīdzīgu cilvēku ir ap tevi. Sliktākā gadījumā, vīrs ar draugiem visu var pārvest, bet ar mazuli doties pastaigā vari tu. Uz jauno dzīvokli dodies ar mazuli tad, kad viss turp jau nogādāts. Pastāsti mazulim arī par to, ka iekārtošanās vēl turpināsies, un, iespējams, kādi onkuļi vai tantes tev nāks un palīdzēs visu ko sakopt, iekārtot utt. Parādi viņam uzreiz viņa lietiņas, lai viņš nesabītos un saprastu, ka viss, kas viņam pieder, ir tepat līdzās.

Lai neko neaizmirstu, pašu nepieciešamāko sev un bērnam, jātur pa rokai līdz pēdējam brīdim. Ienāksi jaunā mājvietā, un zināsi, kur ir viss, kas tev nepieciešams: pirmās nepieciešamības zāles bērnam, tualetes piederumi, maiņas apģērbs, apavi, autiņbiksītes, tīri dvieļi, mitrās salvetes, dzeramais ūdens un kaut kas uzkožams. Neaizmirsti arī mobilo telefonu un lādētāju. Turi pa rokai arī šķēres, ja nu parādās iespēja kastes sākt atvērt!

Pirms mēbeļu ienešanas der padomāt arī par to, kur un kas stāvēs, te noderēs arī mērījumu veikšana, jo var gadīties, ka gultai paredzētā vieta, piemēram, ir par mazu. Atbrīvo sevi no nepatīkamiem brīžiem, un esi gatava laicīgi.

Protams, vienkāršāk būtu vest visu pa daļām - katrai istabai. Parēķini arī, cik daudz laika aizņems mēbeļu aizvešana, salikšana. Tas atkarīgs no bagāžas apjoma, palīgu skaita utt. Ja jāīrē transports, pieskaiti arī transporta izdevumus. Vislabāk mēbeles pārvest agri no rīta, lai pa dienu visu varētu salikt, un nebūtu jātrokšņo vakarā, kad ne tikai mazulim, bet arī kaimiņiem nāk miegs.

Pirms katras kravas aizvešanas ir jāatceras arī aizslēgt durvis, jo garnadži var pamanīt, ka vedat vērtīgas lietas, un neuzmanība var radīt tev zaudējumus  - kā vecajā dzīvoklī, tā jaunajā.

Padomā arī par to, ko ēdīsi tu un mazulis, kamēr notiks visa pārvešanas darbi. Vislabāk aprobežoties ar kādu sviestmaizi, tēju termosā vai sulu, mazulim noderēs burciņēdiens vai kāds jogurts, ko var veikli notiesāt.

Māmiņu Klubs