Pārvākšanās ar mazuli: izveido pārvākšanās plānu

Pārvākšanās ar mazuli: izveido pārvākšanās plānu

29. May 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienās lielu popularitāti ieguvuši īrējami dzīvokļi, jo daudz nevēlas dzīvot kopā ar vecākiem, vai arī vēlas dzīvot plašākos apstākļos, kāds cits pārceļas no laukiem uz pilsētu. Dzīvokļi allaž tiek būvēti, pirkti, īrēti. Pārvākšanās uz jaunu vietu nozīmē - jāpārvācas ne tikai pašam, bet jāpadomā, kā uz jauno mājvietu nogādāt mēbeles, personīgās mantas. Īrēšana, diemžēl, nozīmē - pārvākšanos jebkurā laikā. Bet - kā pārvākties kopā ar mazuli?

Ideāli, ja tev ir pietiekoši daudz laika, un vari pakāpeniski pārvest mēbeles, iekārtot jauno mājvietu un tikai tad tur sākt dzīvot. Bet, ja laika nav? Piemēram, ja tev jāatbrīvo sava pašreizējā dzīvesvieta 10 dienās. Ko darīt? Tā ir dubulta katastrofa.. Un, ja vēl mazuli nav, kam uzticēt pieskatīšanai, tad darbiņš nebūs viegls. Pārvākšanās var būt haotiska, kamēr vienā kastē krāmē, bērns no otras jau krāmē ārā. Vai kaut ko salauž, apķērpā, noslēpj.. Nu ko lai dara? Jāraksta pārvākšanās plāns!

Pārvākšanās plāns

Ņem papīru, pildspalvu un pieraksti visu, kas jānopērk, kas jāsavāc, pirmkārt. Nākošais - jāizdomā kur un kā ievietot pārvešanai. Te noderēs dažādas kastes, iepakojumi, maisiņi:

  1. Noderēs līmlente, kartona kastes, dažāda izmēra maisiņi. Kastes vari palūgt arī kādā veikalā, kur to ir daudz, visticamāk, tādu daudz būs lielveikalos. Noderēs arī striķis, ar ko tās aizsiet, un jāpadomā, kā tās nogādāsi mājās.
  2. Noteikti uzmeklē marķieri un uzraksti uz visām kastēm un maisiņiem, kas tur iekšā atrodas, citādāk, pārvācoties, neatradīsi pusi no lietām, ko tev vajag. Var uzrakstīt sīki un smalki: "Virtuve: daksiņas, karotes, pannas.". Var uzrakstīt vien - "Virtuve. Nr3".

Ko kur likt?

Sākumā vislabāk iesaiņot visu, kas ir plīstošs. Ja nav TV kastes, TV noteikti jāiesaiņo atsevišķi, un jānostiprina kārtīgi, tas pats jādara arī ar spoguļiem. Mīkstās rotaļlietas utml lietas var salikt kaut vai melnos atkritumu maisos, kas ir no biezāka materiāla un pietiekoši lieli. Piemēram, 120l. Tur var ielikt arī drēbes, gultasveļu utt. Grāmatas vislabāk likt kastēs, tāpat kā vāzes, traukus. Noderēs arī avīzes, kurās traukus ietīt.

Ar ko sākt?

Lai nebūtu haosa, vislabāk salikt lietas pa istabām. Bet var saplānot un visu salikt arī pa lietām. Piemēram, virsdrēbes vienā maisā, gultas piederumi citā. Te jāskatās, kā kuram ir ērtāk. Sākumā var salikt lietas, kuras nav ikdienas nepieciešamība. Var iztīrīt skapjus, pieliekamos, ja tādi ir. Iespējams, ka no puses šīm lietām var atbrīvoties, jo dažkārt pārvākšanās laikā atklājas, ka tas, kas mums ir, īsti nav pat nepieciešams. Paklājus vislabāk iznest pēdējos no dzīvokļa, un jaunā vietā - ienest pirmos un uzlikt uz izmazgātas grīdas. Jāņem vērā, ka ar mazuli bieži nākas mazgāt ne tikai mājokli, bet arī apģērbu, tāpēc, visas bērna mīkstās mantiņas, vislabāk būtu pārmazgāt, pirms ar tām iekārtot jauno mājokli. Tas nozīmē - jāizdomā, kurš pieslēgs veļas mašīnu.

Organizējam bērna istabas/stūrīša izveidi

Bērnistabu būtu prātīgi izveidot pašu pēdējo. Var jau laikus salikt lietas, ko mazulis nelieto, drēbes, ko mazulis nenēsā, tāpat var klusītēm atbrīvoties no rotaļlietām, ar kurām bērns reti rotaļājas. Bet bērna istabas, stūrīša iekārtojumam, ideālā gadījumā, būtu jābūt līdz pēdējam brīdim tādam, pie kura viņš ir jau pieradis. Tas tāpēc, lai mazuli nepakļautu pastāvīgam stresam. Pārvākšanās jau tā viņam ir kaut kas jauns, un viņam ir grūti saprast, kāpēc pieaugušie skraida, visu ko nes ārā no mājokļa. Mazulim savlaicīgi jāpaskaidro, kas notiek, un kurp kopā dosieties. Vari izstāstīt, cik skaisti un labi viņam būs jaunajā vietā, pastāsti, kādas jaunas rotaļlietas viņu tur gaidīs, kāds būs skats pa logu. Paskaidro, ka viss paliek kā agrāk, visas viņa lietiņas dosies uz jaunajām mājām kopā ar viņu, tāpat kā mamma un tētis. Pavisam mazam bērniņam arī par to būtu jāpastāsta viņam piemērotā veidā. Fakts, ka mamma nevar tik daudz laika veltīt bērnam, jo ir jāvāc viss priekš pārvākšanās, arī viņam rada stresu. Un tavs uzdevums ir maksimāli pasargāt bērnu no tā. Mazuļiem patīk novērot, kā māja maina izskatu, piemēram, kad tu lasi grāmatas no skapjiem, un tās veido īstus kalnus istabā. Lielākam bērnam var ļaut piedalīties.

Māmiņu Klubs

Seko līdzi,kā pārvākšanās notiek Ululas ģimenē!