Mazulim piemērots uzturs Līgo dienai

21. Jun 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līgo diena vairs nav aiz kalniem! Ko Jāņos ēst pašiem, kā nepārēsties, un ko vispār piedāvāt mazulim? Par to visu pastāstīs uztura speciāliste Guna Rijkure, un tas vēl nav viss - noslēgumā kāda veselīga recepte Līgo dienai!

Jāņu galdā liekam:

"Liesu liesu šašliku, pašu gatavotas mērces, nevis veikalu mērces, saldskābmaizi, gurķus, papriku, tomātus, zemenes, kādu eksotisko augli," iesaka uztura speciāliste Guna Rijkure.Ja gribas uzēst mazliet un biežāk, tas par ļaunu nenāks, bet, ja katru reizi ieēd vairāk, tad tomēr jādomā arī par izkustēšanos. Garlaicības pēc ēst nevajadzētu."

Ko piedāvāt bērnam no Jāņu galda?

Bērnam noteikti var piedāvāt visus svaigos produktus, arī gaļu, lūkojot,lai gaļa nebūtu apdegusi. 

Pašiem mazākajiem var dot tītargaļiņu, jēra gaļu, galvenais, lai gabaliņš ir neliels, viegli apēdams, bez kauliem. Ja lietojam vistas gaļu, būtu jāņem vērā vistas izcelsme.

Ja runājam par sieriem, bērnam vislabāk dot to pašu, ko ēdam mēs, bet jāatceras – jo treknāks siers, jo vairāk tajā būs sāls, kas varētu radīt sarežģījumus puncī.

Uztura speciālistes recepte gardai plātsmaizei

Veselīgas plātsmaizes recepte: 2 olas, glāze cukurs, visu samaisām, pievienojam masai 2 glāzes rudzu miltu, atkal samaisām. Atsevišķā glāzē samaisām paniņas vai kefīru, (var arī saputot), ar šķipsniņu sodas. Pēc tam pievienojam masu mīklai, lejam visu veidnē, rotājam ar rabarberiem, apberam ar kanēli, 200 grādos 15-20 minūtes cepam un gatavs! Rabarberus aizvietot var arī ar ogām, āboliem.

Māmiņu Klubs

SKATIES VIDEOSARUNU PAR UZTURU VASARĀ

Videosarunu vada Kristīne Damškalne

Tiešraidi  piedāvā

20130613212145-33981.jpg

20130614142654-34537.jpg