Vēlies slaidas kājas? Apgūsti šo pašmasāžu!

Vēlies slaidas kājas? Apgūsti šo pašmasāžu!

07. Nov 2014, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Ja vien esi gana motivēta, lai katru vakaru 10 līdz 15 minūtes veiktu sev pašmasāžu, efektu tiešām manīsi jau pēc pirmās aktīvās nedēļas. Noskaidro, kā pareizi veikt kāju pašmasāžu!

Pēc dušas kāju problēmzonas (celulītu vai pārāk apaļīgos ceļgalus) iezied ar limfodrenāžas krēmu, apļveida kustībām to iezied ādā un uzsāc pašmasāžu. Kā zināt, kurš ir limfodrenāžas krēms? To izlasīsi uz krēma iepakojuma, bet arī jebkurš klasiskais pretcelulīta krēms. Arī tas aktivizē limfas darbību un iekustina tauku šūnas problēmzonās.

Tātad – vispirms aktivizē asinsriti. Sakļauj plaukstas ap ceļgaliem un virzienā un gurniem veic taisnas, augšupvērstas, stingras kustības. 

Nākamais – mazini noguruma sajūtu! Aptver augšstilbus tā, lai īkšķis ir virs ceļgala un ar uzspiedošām kustībām virzi savu īkšķi uz kāju ārpusi. Šādi dari piecas reizes pēc kārtas un tad maini īkšķa novietošanas punktu. Virzies uz augšpusi un uzspiedošās punktveida kustības atkārto.

Tad veic lielas apļveida kustības. Saliec plaukstas dūrītēs un no ceļgaliem virzienā uz augšu veic pastingras apļveida kustības. Vispirms uz vienu pusi, tad otru.

Bet kā pēdējo veic kāju pliķēšanu. No plaukstām izveido muciņas (sakļauti, ieapaļi pirksti) un plakšķinot pa kājām, sit sev.

Šāda kustību kombinācija uzlabo asinsriti un slinkajās celulīta šūnās iekustina limfas atteci. Rezultātā organisms izvada lieko šķidrumu un mazina problēmzonas. Ja regulāri veiksi pašmasāžu, kājas tiešām kļūs ievērojami slaidākas un seksīgākas.

Ko tu dari, lai iegūtu slaidākas un seksīgākas kājas?

Ķermeņa masāžas Māmiņu klubā veic sertificēta kosmētiķe un masiere Natālija Kirjuhina

20130420000509-44949.jpg


Parastā, klasiskā masāža - droša, nesāpīga metode ar mehānisku iedarbību uz ķermeņa virsmas audiem. Tāda ieteicama jebkuram pieaugušajam, kuram ir aktīvs dzīvesveids, jo ar šīs masāžas palīdzību iespējams atjaunot visa organisma līdzsvaru. Klasiskā ķemeņa masāža atjauno normālu asinscirkulāciju, atslābina muskuļus, uztur formā ādu un uzlabo vestibulāro kustību aparātu.

Dažādi masāžas veidi ir ar dažādām funkcijām: pretcelulīta masāža atbrīvos no liekā svara un ādas, kas atgādina apelsīna mizu, ārstnieciskā masāža palīdzēs atbrīvoties no sāpēm muskuļos.

Ārstnieciskā masāža (parasti – muguras) tiek veikta komplektā ar citām procedūrām, vai arī viena pati, ja tiek ārstēta osteoporoze, asinsrites traucējumi vai nervu sistēmas saslimšanas. Kursi jāiziet periodiski, dažas reizes gadā – vadoties pēc ārsta ieteikumiem.

Atslābinošā kāju masāža

Ja daudz laika pavadāt pie auto stūres vai daudz sanāk kustēties darba dienas laikā, jums patīkami būs sajust spēku pieplūdumu, ko sniedz atslābinošā kāju masāža.

Konkrētais masāžas veids labvēlīgi ietekmē arī nervu sistēmu kopumā, palīdz atbrīvoties no sāpēm kājās, kā arī tiek iegūts vajadzīgais tonuss.

Pretcelulīta masāža

Nepareizs uzturs, kaitīgi ieradumi, mazkustīgs dzīvesveids ir tikai daži no faktoriem, kas palīdz rasties celulītam uz kājām un gurniem. Pie tam, tikai kāju pretcelulīta masāža var palīdzēt tikt galā ar šo kosmetoloģisko problēmu.

Daudzas kāju veselības problēmas gan sievietēm, gan vīriešiem rodas, ja organismā ir šķidruma aizture. Problēmu var atrisināt ar kāju limfodrenāžas masāžu.

Masāža – tā ir jūsu ķermeņa veselība un skaistums!

Māmiņu Kluba Vecāku skolā mazuļiem mazuļiem veic sertificēta kosmetoloģe, sertificēta masiere ar medicīnisko izglītību – Natālija Kirjuhina. 

Natālija jau 7 gadus strādā šajā jomā. Viņa ir beigusi Rīgas kosmētisko skolu CIDESCO un Latvijas Universitāti. 

„Savu darbu es ļoti mīlu. Man tas ir liels gods – palīdzēt cilvēkiem iegūt ne tikai estētisko baudu, bet arī garīgu harmoniju”, - atzīst Natālija.