Pirmo reizi pamēģināju matu ziepes

Pirmo reizi pamēģināju matu ziepes

02. Nov 2018, 10:45 FejuFeja FejuFeja

Man patīk izmēģināt jaunas lietas, tāpēc, sekojot līdzi, kas jauns pasaulē, šonedēļ nepažēloju 4 eiro, lai pirmo reizi mūžā nopirktu matu ziepes. Kur? Veikaliņā Burka Barona ielā. Zinu, ka tādas ir piedāvājumā arī jaunatvērtajā Turzā un citos veikalos, bet jāsāk ar viena varianta izmēģināšanu.

Lūk, šādas ziepes kļuvušas populāras to cilvēku vidū, kas cenšas iespēju robežās ierobežot iepakojumu radīto atkriktumu daudzumu. Ziepītes tiek tirgotas bez iepakojuma - paņem gabaliņu un lieto.

Ja godīgi, neatceros nopirkto ziepju ražotāju, vien atminos, ka tās tapušas tepat Latvijā. Tātad, manas atsauksmes pēc pirmajām lietošanas reizēm.

Ziepes smaržo fantastiski labi - te uzvirmo citruss, te vēl kāda eļļiņa. Pirmajā reizē pamatīgi apmulsu, jo nesapratu, kā matus ieziepēt - centos ziepes saputot rokās, lai pēc tam putas iesmērētu matos, bet kaut kā nesanāca. Tad nu rīvēju ar ziepēm matus gluži kā veļu. Varu derēt, ka progresīvās frizierēs manas darbības izsauktu vispārīgu paniku, jo no malas noteikti izskatījās briesmīgi. Taču viens gan - ziepes ļoti labi puto, un drīz vien virs manas galvas bija īsts putu mākonis.

Man ir samērā cimperlīgi mati, kuri bez balzamu vai masku lietošanas ir pavisam neizķemmējami, taču, izmantojot ziepes, neko papildus nelietoju. Un man par pārsteigumu, mati bija daudzkārt vieglāk izķemmējami nekā mazgājot ar šampūnu. Pēc pirmās mazgāšanas reizes nākamajā dienā gan mazliet atgādināju pinkainu suni, jo nebija izdevies kārtīgi matus uzskalot, taču, pat neskatoties uz to, mati bija daudzkārt apjomīgāki nekā mazgājot ar ierastajiem matu kopšanas līdzekļiem.

Nākamajās mazgāšanas reizēs man bija lielāka pieredze un skalošanai pievērsu pastiprinātu uzmanību.

Secinājums viens - matu ziepes ir interesants izgudrojums, kas ir izcils risinājums ceļotājiem - aizņem maz vietas, nekas nevar ceļa somā izlīt, piedevām, nav lidostās jāsatraucas, ka tilpums par lielu. Domāju, ka pēc tam, kad pirmais gabaliņš būs beidzies, meklēšu rokā jaunu.

Tu esi kādreiz pamēģinājusi matu ziepes?