Kas tā ir - gaismas enerģija?

Kas tā ir - gaismas enerģija?

08. Jul 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meditācijā pazīstams jēdziens "gaismas enerģija". Kas tā ir, kā to varam gūt un kā mums tā var palīdzēt, stāsta Reiki meistare Ilze Pavasare! 

Daudzās meditatīvajās skolās gaismas atnākšana jeb parādīšanās tiek uzskatīta par vīziju, kas ir viens no meditācijas gala mērķiem.

Šī gaisma, kas pie cilvēka atnāk meditācijas laikā, ir salīdzināma ar to, kuru redzējuši cilvēki, kas piedzīvojuši klīnisko nāvi.

Protams, meditācijā nav runa nedz par klīnisko nāvi, nedz nāvi kā tādu! Vienkārši ar meditācijas un vizualizācijas palīdzību gaismas parādīšanos var uztrenēt tā, ka jebkurā laikā ar iekšējo skatienu cilvēks to var saskatīt, iekšēji sadzirdēt vai sajust – it kā sev pievilkt.

Tātad viens veids, kā pie mums var atnākt gaismas enerģija, ir piedzīvojot žēlastību vai darot citiem labu, bet otrs veids – mēs to varam uztrenēt un jebkurā brīdī iemācīties uzaicināt pašas!

Kādēļ piesaistīt gaismas enerģiju?

Meditācijā ieraudzītā un sajustā gaisma mūsos ienāk ar labsajūtu, līdzsvaru un beznosacījuma prieku.

Var teikt, ka tā ir labsajūta, uz kuru mēs visi savā dzīvē tiecamies, bet materiālajā pasaulē nespējam gūt. Tādēļ to jātrenē!

Kad esam iemācījušās piesaistīt šo gaismu, to varam nēsāt sev līdzi kā zāles rokassomiņā! Un brīžos, kad ne no šā, ne no tā pēkšņi sajūtamies iekšēji skumji, nosēsties meditācijā un to piesaistīt, lai izjūtot gaismas klātbūtni vien, atkal justos labi...

Šī gaisma ir kā mazs vitamīniņš kabatā, ko paņemt sev visur līdzi un izmantot jebkurā brīdī, vietā un laikā.

REIKI SEANSS MĀMIŅU KLUBĀ

Kāda ir tava pieredze - vai meditāciju laikā esi izjutusi gaismas enerģiju?