Veldzējošais lietutiņš

Veldzējošais lietutiņš

20. May 2011, 12:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien ārā no rīta bija tik jauka diena, saulīte spīdēja, bet bija diezgan sutīgs un nepavisam negribējās iet ārā. Bet tad nolija jauks un silts lietutiņš, un mazā, paskatoties pa logu, sauca- mamm, tēta, ejam ārā!


Nolēmām iziet pastaigāties uz avotiņu pēc ūdens un vēl apciemot omīti, kas dzīvo tuvumā.

Kamēr mēs ar Adrianu saģērbāmies, tētis jau bija izlējis no baseina ūdeni, jo paliek aizvien vēsāks un meitiņa vairs baseinā negāja. Mēs arī nelaidām, jo bail, ka apaukstēsies, baseiniņš pagaidām tiks nolikts, bet, ja nu gadījumā vēl būs kādas ļoti karstas dienas, tad jau varēsim atkal vilkt ārā.

 

Ciemojoties pie omes, Adriana ieskrēja dārziņā pēc garšīgajām, saldajām jāņogām un turpat no krūma uzēda, plus bija tas, ka lietus bija jāņogu krūmus labi noskalojis.

 

Vēl gribēju jums pastāstīt, ka esot dārzā, mazā vairākas reizes pati paprasīja, ka gribot "čurāt". Varu teikt, ka mums podiņmācība jau ir veiksmīgi gandrīz apgūta, jo tagad pa nakti nav bijis neviens "negadījums" jau vairāk kā mēnesi, un arī braucot ar ratiņiem, vairs nevelkam autiņbiksītes, jo, atnākot mājās, bikšeles ir sausas! Parasti kā ienākam istabā, tā uzreiz mazā rauj bikses nost un skrien uz podiņa. Pagaidām viņa vēl neprot kārtīgi bikšeles novilkt, tapēc nāku palīgā!

 

Mums protams liels prieks par šo Adrianas labo darbiņu, jo ietaupās naudiņa autiņbiksītēs - viena vesela paciņa stāv un netukšojas :):):)

 

 

Nākot no omītes mājās vēl iegājām veikalā, jo Adriana prasīja saldējumu, bet bija diezgan pavēss un nodomāju, ka saldējums būs par aukstu, tāpēc ieraugot arbūzu, es nopriecājos, jo tas ir tieši tas, ko varētu mazajai nopirkt neveselīgo saldumu vietā.

 

Tā mazā, ieēdusi gardo arbūzu, kas patiešām bija salds, aizgāja čučēt pusdienas laiku, ļaujot mammītei uzrakstīt dienas piedzīvojumus.

 

Kādā laikā jūs un bērni jūtaties labāk? - karstajā, sutīgajā vai tādā kā šodien - mazliet lietainā???

Ko darāt mājās tad, kad ārā līst???

Sandra.

31. Jul 2010, 22:34

taschinka - es arī piekrītu, ka labāk jau,
ka laiks kā šodien, jo lielajā karstumā
nevaru izturēt un arī mazā ir ļoti kašķīga...☹

31. Jul 2010, 22:30

Ievukīt - jā, saldējums arī nenāktu par ļaunu 😃,
bet pagaidām mazajai mazliet kakliņš ciet,
laikam pārēdusies saldējumu, tāpēc iztiekam...😀

taschinka taschinka 31. Jul 2010, 21:23

Pie mums lietus nebija.Laiks bija silts un patikams,jo bija ko elpot 😀
man patik tads laiks 21-26 gradiuz augsu par daudz uz leju par maz.Sodien bija ap 24 un bija super,varejam staigat un nebijam nogurusi,tajas karstajas dienas nav speka pat staigat,liekas ka gaiss trukst.
kad list sezam majas spelejamies,uzkopjam visu,gatavojam gardumus.