Vai bērnam, braucot ar velosipēdu, ir vajadzīga aizsargķivere?

Vai bērnam, braucot ar velosipēdu, ir vajadzīga aizsargķivere?

08. Mar 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudziem no jums patīk vizināties ar velosipēdiem, bet mūsu bērniem patīk šī nodarbe vēl vairāk.Ar siltā laika iestāšanos sākas arī velosezona. 

Lai izbaudītu velobraucienu, protams, ir vajadzīgs velosipēds, bet, iegādājoties velosipēdu, rodas arī jautājums par aizsargķiveres un pārējo aizsargājošo elementu iegādi, lai varētu pilnvērtīgi braukt ar velosipēdu.

Kāpēc, braucot ar velosipēdu, vajadzīga aizsargķivere?

Pirmkārt, parasti aizsargķiveres ir košās krāsās un tās ir neparastas formas. Pateicoties aizsargķiverēm, velosipēdisti ir labāk pamanāmi uz ceļiem, atšķirībā no velosipēdistiem, kam aizsargķiveres nav.

Otrkārt, mūsdienīgas aizsargķiveres ir izgatavotas no ļoti izturīgiem materiāliem. Velosipēdistiem paredzētās aizsargķiveres aizsargā galvu kritienu laikā, tāpēc smadzeņu satricinājumu risks vai galvas traumas iegūšana nozīmīgi pazeminās. No kritieniem nav pasargāts neviens, sevišķi jau bērni.

Treškārt, aizsargķiveres aizsargā no pārkaršanas un saules. Labai aizsargķiverei ir daudz ventilējošas atveres un kanāli, kas nodrošina labu galvas ventilāciju pat karstā un saulainā dienā. 

Ko domā par velosipēdistiem paredzētām aizsargķiverēm?

Vai tāda aizsargķivere ir vajadzīga bērnam, kas nebrauc ar velosipēdu pa ceļu, bet gan vizinās ar to mājas pagalmā vai stadionā?

Vai Tev un bērnam ir aizsargķivere?