Plāno atcelt pārreģistrāciju Rīgas bērnudārzos

Plāno atcelt pārreģistrāciju Rīgas bērnudārzos

30. Sep 2010, 19:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Drīzumā gaidāmas būtiskas izmaiņas bērnu reģistrācijā rindā uz bērnudārziem. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) intervijā portālam TVNET atklāja, ka jau nākamgad plānots atcelt daudzu vecāku kritizēto ikgadējo pārreģistrāciju.

 

Taču, lai nezaudētu sava mazuļa rindu, pārreģistrācija vēl pēdējo reizi, visticamāk, būs jāveic šā gada aprīlī. Tāpat plānots, ka pieteikšanās rindā uz bērnudārziem notiks tikai vienā Rīgas vietā, visticamāk, Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentā. Precīza adrese gan vēl pagaidām nav zināma.

Iecerēts, ka vienā vietā piereģistrēt mazuli rindai varēs no šā gada septembra. Līdz rudenim saglabājas esošā kārtība - bērns rindai jāpiesaka katrā bērnudārzā atsevišķi. Savukārt to bērnu rindas, kuri jau ir pieteikušies bērnudārziem, tiks sakārtotas vienā. Tāpat kā līdz šim lielākas izredzes iekļūt bērnudārzā būs tiem mazuļiem, kuri būs dzimuši gada pirmajā pusē un kuri ātrāk pieteikti rindā.



Paredzēts, ka bērnus rindā varēs pieteikt ne tikai klātienē, bet arī elektroniski pašvaldības portālā.

Visas šīs izmaiņas paredz jaunu noteikumu projekts, kas “patlaban jau ir finiša taisnē”. Patlaban notiekot gaidāmo izmaiņu sabiedriskā apspriešana. Ar noteikumu projektu var iepazīties portālā e-skola (skat.Resursus). TVNET gan pārliecinājās, ka minētajā portālā pie šiem noteikumiem ir izvietoti tikai divi komentāri, kas varētu liecināt, ka cilvēki nav informēti par noteikumu ievietošanu šai portālā.



Taču Aldermane pauda citādu viedokli: “Mēs arī redzam, ka šie noteikumi tiek diezgan pamatīgi apspriesti.” Plānots, ka noteikumi stāsies spēkā 1.maijā, bet jau 21.janvārī tos plānots izskatīt Izglītības, kultūras un sporta komitejā.

“Galvenā doma ir tāda – lai nebūtu tā, ka katrs bērnudārzs reģistrē savu rindu, ka bērni ir pieteikti nereti piecos un četros bērnudārzos, ka ar šo rindas kārtību vecāki var arī manipulēt, piemēram, var to bīdīt uz priekšu un atpakaļ,” amatpersona skaidroja noteikumu projekta būtību.

Patlaban mazuli rindā uz Rīgas pašvaldības bērnudārzu var pieteikt tikai konkrētajā dārziņā. Turklāt katru gadu aprīlī rindā ir jāpārreģistrējas no jauna. Ja pārreģistrācija netiek laikus veikta, mazulis rindu uz bērnudārzu zaudē. Iepriekš vecāki pauduši neapmierinātību ar esošo kārtību.

Pēc pēdējiem datiem, kas gan komitejā patlaban nav precīzi zināmi, rindā uz bērnudārzu galvaspilsētā joprojām gaida aptuveni 6800 bērnu.

 

LETA