Kā justies pārliecinātam par bērna drošību internetā?

Kā justies pārliecinātam par bērna drošību internetā?

12. Sep 2012, 10:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Konkursa ietvaros vēlējos padalīties savā pieredzē par to,kā mūsu ģimenē tiek nodrošināts, lai mēs, vecāki, justos droši par bērnu.

 

Tātad mūsu vecākais dēls šajā gadā uzsāka mācības pirmajā klasē, tādējādi ir arī saskare ar datoriem, citiem bērniem skolā, citiem paziņām. Šķiet sociālajā portālā www.draugiem.lv ir teju ikviens, bet tas jau no pašiem pirmsākumiem liek uzmanīties, dzirdot, kādas lietas notiek mūsu valstī ar bērniem- tiek saņemtas vēstulītes ar aicinājumu iepazīties it kā no bērnu vecuma jauniešiem, tomēr apakšā slēpjas maniaki. Bet kāpēc es to stāstu.. mēs ar dēlu esam izrunājuši un viņš, lai pats neapdraudētu savu drošību, ir apņēmies un apsolījis:

 

 

-  Lai neapdraudētu sevi,neizpaust nepazīstamiem cilvēkiem savu adresi, tālruņa numuru;

 

-  Lai neapdraudētu sevi, nesarakstīties ar nepazīstamiem cilvēkiem;

 

- Lai neapdraudētu sevi, nesarunāt tikšanās ar nepazīstamiem cilvēkiem, pat ja šķiet, ka tie ir bērni;

 

- Lai nepadraudētu savu datoru, neatvērt vēstules  no nepazīstamiem cilvēkiem, neapstiprināt Skype nepazīstamus cilvēkus;

 

-  Regulāri nomainīt paroles www.draugiem.lv, kuru viņš apmeklē, jo, ieejot sociālos tīklos no skolas vai citiem datoriem, iespējams kāds ļaundaris var apmeklēt mana bērna profilu.

 

 

 

Pašreiz izskatās, ka viss notiek gludi un šie noteikumi viņam ir pašsaprotami,jo par to tiek daudz runāts arī skolā. Aizliegt mēs neko negribam un arī nevaram, jo kā saka- aizliegtie augļi ir tie saldākie..

 

 

Protams, viens ir tas, ko stāsta bērns, bet otrs- tas, ko dara viņš pats. Tāpēc mēs regulāri pārbaudām mājas lapas,ko bērns ir apmeklējis mājas datorā. Ja mums paveiktos un mēs laimētu šo Kaspersky antivīrusa programmu ar Vecāku kontroli, mēs zinām, ka ikdienas dzīve kļūtu mazāk stresaina un varētu veltīt laika citām nodarbēm, nevis kontrolēt bērnu,jo to mūsu vietā darītu īpaša programma ar Vecāku kontroli!

 

 

Es uzskatu, ka internets ir viens no lieliskākajiem mūsdienu izgudrojumiem,tomēr tā kā tas ieņem neredzētus apjomus, katram pašam jāsargā sava drošība – gan pieaugušajiem, gan bērniem. Jā, reizēm man liekas, ka ikviens par visiem visu zina, jo ir taču google.lv, kur var atrast laikam ikvienu cilvēku, bet, ja būsim piesardzīgi un neizpaudīsim personīgus datus, tad nekāds ļaunums netiks nodarīts!

 

 

No Kaspersky Internet Security 2012 Vecāku kontroles pakalpojumiem es novērtētu visvairāk sociālo tīklu lietošanas kontroli, jo tā ir  vieta, kur visvairāk slēpjas maniaki, kas vēlas satikties ar bērniem, uzdodoties par tiem.

 

 

Runāsim vairāk ar mūsu bērniem, lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem! 

Ar cieņu, Dāvja mamma

 

 

Blogu konkurss: Cik pārliecināta esi par bērnu drošību internetā?