SOS bērnu ciemati uzsāk labdarības akciju „SOS! Bērnība”

SOS bērnu ciemati uzsāk labdarības akciju „SOS! Bērnība”

19. Jun 2010, 00:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien, 26.oktobrī, aizsākas labdarības akcija „SOS! Bērnība“, ko organizē SOS bērnu ciemati Latvijā. Tās mērķis ir atgādināt sabiedrībai, cik liela nozīme katra cilvēka dzīvē ir ģimenei un laimīgai bērnībai.

 

Akcijas laikā cilvēki tiks aicināti dalīties ar savām laimīgākajām bērnības atmiņām mājas lapā http://www.sosberniba.lv un portālā draugiem.lv. Vienlaicīgi akcijas mērķis ir atgādināt, ka Latvijā diemžēl ir ļoti daudz bērnu, kuri nebauda bezrūpīgu bērnību. Cilvēki tiks aicināti dažādos veidos palīdzēt bērniem, kas nonākuši grūtās dzīves situācijās.

 

Šī akcija ir daļa no starptautiskas labdarības akcijas, ko organizē SOS bērnu ciemati pasaulē. SOS bērnu ciemati ir nevalstiska labdarības organizācija, kas šogad svin savas dibināšanas 60 gadadienu. Pasaulē ir 500 SOS bērnu ciemati, un tie darbojas 132 pasaules valstīs.

 

Latvijā SOS bērnu ciemati darbojas jau 12 gadus, sniedzot patvērumu, mājas un ģimenes siltumu bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības un, palīdzot bērniem, kuru ģimenes nonākušas grūtās dzīves situācijās. Šobrīd SOS bērnu ciematu aprūpē atrodas 144 bērni, bet vairāk kā 500 bērnu no sociālā riska ģimenēm šogad saņem SOS bērnu ciematu atbalstu ģimeņu stiprināšanas projektu ietvaros.

 

SOS bērnu ciematu akciju „SOS! Bērnība” informatīvi atbalsta Radio SWH, uzziņu dienests 1188 un portāls draugiem.lv. Vairāk par akciju lasiet mājas lapa – www.sosberniba.lv un lapā www.sosbernuciemati.lv