Diānas Zandes tiešsaistes lekcija: Otrā mazuļa ienākšana ģimenē

Diānas Zandes tiešsaistes lekcija: Otrā mazuļa ienākšana ģimenē

12. Feb 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ienākot ģimenē 2. bērniņam, viss mainās, jo tagad jāveido attiecības ne tikai starp vecākiem un bērnu, bet arī bērniem savā starpā.

Sagatavojieties otrā bērniņa ienākšanai ģimenē, ieklausoties kognitīvi biheiviorālās psihoterapeites, psiholoģes Diānas Zandes praktiskajos ieteikumos! Tiešsaistes lekcija "Otrā mazuļa ienākšana ģimenē" jau 13. februārī!

OTRĀ MAZUĻA IENĀKŠANA PASAULĒ

Auditorijas biežāk uzdotie jautājumi speciālistei: Kā pārvarēt pirmā bērna greizsirdību? Kā palīdzēt vecākajam bērnam un sev? Kā neveidot sāncensību? Kā palīdzēt bērniem draudzēties?

„Bērni noteikti kausies, brāļi un māsas kaujas, strīdas un tas ir normāli, neskatoties uz vecuma starpību,” atzīst psiholoģe Diāna Zande, piemetinot, ka arī greizsirdība starp bērniem būs. Meklējot zelta vidusceļu, svarīgi ir sev atgādināt, ka ideālu vecāku nav un pārspīlētas lietas nekad pie laba nenoved.

Ārkārtīgi jaukas un aizkustinošas ir frāzes, kas nāk no mazuļiem laikā, kad viņi gaida jaunāko bērniņu, bet, protams, ir jāsaprot, ka tas viss mainīsies. "Vecākiem ir jāsaprot, ka ar lēmumu – laist pasaulē vēl vienu bērniņu –, viņi nesagraus sava bērna pasauli, un ar to, ka ģimenē ir vēl kāds bērniņš, lielākajam netiek darīts pāri," padomāt topošos vecākus aicina Diāna Zande. Ja vecāki to saprot paši, ir droši par savu lēmumu, arī vecākais bērns jūtas drošāk.

"Pats svarīgākais – vecākajam bērniņam jaunākā bērniņa ienākšana var būt grūta, ar to jārēķinās," atzīst psiholoģe.

Katru reizi paziņojot par to, ka ģimenē būs vēl kāds bērniņš, vecāki saprot – katru reizi tas notiek citādāk, un, lai arī vecāki reizēm kļūdas, jāatceras – tas neatstāj nekādas traumējošas sekas uz vecākā bērna tālāko dzīvi.

Arī Diāna Zande atzīst, ka viņai pašai, 4 reizes paziņojot vecākajiem bērniem, ka gaidāms ģimenes pieaugums, ir gadījies kļūdīties, reiz izvēloties kā jaunumu paziņošanas reizi meitas dzimšanas dienu. Bet, protams, lai kādas dusmas būtu bērnam, viņa sev piedeva, un saprata, ka no kļūdām mācās. 

 

OTRĀ MAZUĻA IENĀKŠANA PASAULĒ

SelomoHliam SelomoHliam 21. Sep 2020, 19:37

Sveiki Es gribēju ātri informēt manu mīļoto, kas tur, ka iet caur nelaimīgs attiecības, es domāju, ka tiešsaistes burvestību nedarbojas, līdz es nonāca saskarē ar Dr Lomi, kas bija burvestību man un mans mīļākais atnāca atpakaļ uz mani tas bija tad es zinu, ka garīgā kontrole fizisko, Dr Lomi ir labākais pareizrakstības ritentiņā, kas var palīdzēt jums atkal jūsu mīļākais, palīdzēs jums ar jebkuru šķiršanās problēmu, viņš ir labākais jūs varat sazināties ar viņu uz e-pastu; lomiultimatetemple@gmail.com vai rakstīt viņam, izmantojot Line vai WhatsApp numuru +2349034287285 viņš var palīdzēt atrisināt jebkuru problēmu.