Kā atradināt mazo knupīša

Kā atradināt mazo knupīša

23. May 2011, 15:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā mēs knupi lietojām tikai pa miegam, tad īpaši nesatraucos.

 

Līdz kādu dienu pamanīju, ka mazais izrāda interesi par mīkstajām rotaļlietām. Nodomāju, ka tagad mazajam var būt kas cits, kas palīdzēs vieglāk pa vakariem aizmigt. Bērnam neredzot sāku pa gabaliņam ar šķērēm apgriezt knupim galu. Mazulis juta, ka knupis vairs nav tāds kā iepriekš. Katru reizi pēc diendusas vai naktsmiedziņa piedāvāju mazulim pašam izmest knupi miskastē. Sākumā pretojās, bet uz trešo dienu pēc diendusas izmeta gan. Vakarā mazliet pagrūtāk bija. Bet atgādināju par to, ka mazulis taču pats to izvēlējās un ka knupis tagad ir „atā, atā-miskastē iekšā un prom”. Mazais palika domīgs, bet neatkapās. Paraudāja 20 minūtes un klusums, pa nakti mazliet vairāk knosījās un ieraudājās, bet tas tikai pirmo laiku. Vakaros iedevu vel homeopātisko sīrupiņu, jo tas tomēr bērnam bija liels stress. Un tā pagāja laiks, secināju, ka pagājusi nedēļa, divas un mazulis nu jau mierīgi aiziet gulēt ar savu mīļmantiņu un krūzīti. Turklāt naktīs labāk guļ un pamostas izgulējies.

Atzīšos, ka pa vidu bija pāris histērijas, nesaistītas ar knupi, kad gribejās mazajam aizbāzt muti, bet tajos brīžos apzinājos, ka tā būs bijusi veltīga laika šķiešana un padarīto nāksies atsākt no jauna un kas to zina, kā tas atkal izvērtīsies.

Tāpēc novēlu visām māmiņām apbruņoties ar milzīgu pacietību un rakstura stingrību visos dzīves gadījumos!

Māmiņa Ilze

 

Pastāsti, kā Tu atradināji mazulīti no knupīša lietošanas, iesūtot ziņu šeit!

Iesūti savu dienas padomu, norādot DIENAS PADOMS, šeit!

05. Aug 2010, 13:44

Manējā vel sosīti ņem pa nakti līdzi..jāsāk jau atradināt, bet jūtu ka būs ar lielu bļaušanu, jo mazā ļoti pieķērusies sosītei...☹

princesemince princesemince 05. Aug 2010, 09:37

mums atradināšana sanāca uz gada vecumu, kopumā sanāca, ka bērns māneklīti bija lietojis tā nopietni kādus 5 mēnešus, kad nācās aizvietot nakts krūts ēšanas reizes ar ko citu. pēc kādiem pāris mēnešiem arī pa diendusas laiku māneklītis jau bija aizgājis regulārā lietošanā. kad bērnam bija 11,5 mēneši, pamanīju, ka viņš mēdz pats aiziet uz guļamistabu, ierāpties gultā un māneklīti bāzt mutē tikai tādēļ, ka to ir atradis un prot izdarīt. nu, tad vēl sanāca arī, laukā ejot un mašīnā braucot, lietot.
līdz ar gada dzimšanas dienu pārtraucu dot, ejot laukā un braucot mašīnā - tas bija bez problēmām. mēģināju arī dienas laikā vairāk nolikt tādā vietā, kur, pats aizgājis, bērns vairs tik viegli neieraudzīja. tad vairs nevajadzēja vakarā uz aizmigšanu dot. it kā devu vakarā arī krūti, bet pie tās viņš nekad neaizmiga arī pirms tam. pa nakti, kad pamodās, gan vēl devu māneklīti. tad pārstāju uz diendusām dot, jo bērns pēkšņi pasāka aizmigt pie krūts uz šo gulēšanas reizi. tad pēdējais bija pārtraukt naktī dot. kad to izdarīju, atsāku naktī krūti dot 2x, lai gan devu tikai 1x - 6os no rīta (tā biju izdomājusi un tā darīju tos 5 mēnešus, ko nācās ar māneklīti aizvietot krūti). visa atradināšanās no knupja ilga apmēram 2 - 2,5 nedēļas.
pirms pāris dienām, atvilktnēs rakājoties, bērns atrada savu pudelīti ar knupi, kuru īpaši bieži gan nesanāca lietot. viņš skatījās uz to pudeles knupi tā brīnīdamies, pakošļāja, bet zīst nesāka. pieļauju, ka aizmirsis, kā tas ir jādara.
vēl mums tā atradināšana sakrita ar brīdi, kad bija jāmaina kārtējais māneklītis. tad nu es ierastā Avent silikona māneklīša vietā nopirku Chicco lateksa. viņš laikam lāgā neuzskatīja to par māneklīti, jo košļāja arī tās ārējās malas 😀
pēc atradināšanas no māneklīša labāk gulēt nesāka - tāpat bija nemierīgs naktīs. pēc 3 mēnešiem esmu pārtraukuši krūts došanu naktī - arī tas nav baigi samazinājis nemierīgumu naktī. kaut kāda ietekme jau tam māneklītim vai krūtij uz miegu ir, bet domāju, ka lielāka nozīme ir pašam bērna raksturam - cik mierīgs vai nemierīgs miegs.

taschinka taschinka 05. Aug 2010, 08:53

Mums tas viss gaja daudz labak neka vareja gaidit,kaut sositei bija loti piekeries.Vienu dienu aiznesa mincitim sosoti un otra diena tikai atcerejas un stastija,nekadas raudasanas.raudaja tikai pirmaja diena pusdienas laika,bet es vinu pasupoju,padziedaju un aizmiga.Histeriskas raudasanas par laimi nebija.Tas jau atkarigs kada vecuma nem nost sositi.
It ka labak,kad mazaks,bet tai pat laika mazins nesapratis,kad ko skaidros.Lielakam vieglak pastastit,bet tad bus loti jau piekeries.Mums bija 2,6 gadi,kad beidzam lietot sositi.