Strādājošas mammas ikdiena.

Strādājošas mammas ikdiena.

19. Nov 2013, 14:19 aab aab

Ar milzīgu prieku skatos, ka strādājošo māmiņu pulciņš palielinās! Super! Man liekas, ka darbs ir arī laiks ar sevi, jo nav jāuztraucas par pamperiem, ēšanu, gulēšanu, rotaļām utt.

Lai gan strādāju jau visu šo gadu, bet tāda īstā „strādājošās mammas” būtība ir atnākusi pie manis tikai brīdī, kad meita sāka apmeklēt bērnudārzu. Līdz tam viņu pieskatīja un rūpējās omīte. Protams, ka omīte ir omīte, un arī viņai ir nepieciešama atpūta. Bērni aug un aug arī viņu varēšanas, darīšanas un viss pārējais.

Līdz septembrim mājas soli apkopt palīdzēja omīte. Es jutu, ka viņa ir mājās, ka palīdz pagatavot vakariņas, pieskatīt bērnu, izmazgāt brīdī. Bet, kas notiek brīdī, kad omītes vairs nav blakus?! – haoss! Līdz ar pirmajām septembra dienām nācās arī pierast pie pilnīgi jaunas dienas kārtības. Pārsvarā es esmu tā, kas ved meitu uz dārziņu (tētis ved, kad mazliet vēlāk jābūt darbā), līdz ar to no rīta man ir jāpamostas pirmajai. Ne tikai fiziski jāpamostas, bet arī garīgi. Tāpēc ceļos apm. 30-40min pirms tiek modināta meita. Protams, ka Mērfijs ir cieņā arī mūsmājās, jo nereti meita pieceļas reizē ar mani, tad nu neko, parasti viņa šādā rītā nodarbina tēti :) Man atliek izdzert ikrīta dienišķo krūzi ar kafiju un pamosties. Ziniet, man ir svarīgas tās 40min, kurās nesteidzīgi iečekot,  kas noticis pasaulē, ielūkoties arī Māmiņu Klubā un vienkārši pamosties!

Septembra sākumā likās, ka meitiņa uz dārziņu ies pati ar savām kājiņām, bet viņa to ir izvēlējusies savādāk – mazliet ar kājām, mazliet mammai opā. Teikšu godīgi – viegli nav! Jo bērns tomēr ir smags +drēbes arī sver. Uz nedēļas beigām jau rokas ir piekusušas un tad jau vairs nav spēka. Arī mājup, nereti ir jānes. Bet tur pievienojas arī ikdienas kašķi.

Kad meita ir veiksmīgi nogādāta bērnudārzā, pārģērbta un ievesta grupiņā, varu doties uz darbu. Ātri vēl ieskrienu mājās pēc kafijas termokrūzē, darba somas un dodos uz darbu. (Ziniet, ir milzīgs bonuss, ja darbs ir tuvu mājām.) Protams, ka arī darbā gadās visādas dienas – mierīgākas, saspringtākas, darbīgākas un garlaicīgākas. Bet tas netraucē pēc darba doties pakaļ meitai. Parasti tālākais ceļš mūs ved uz mājām, bet nereti arī uz kādu no tuvējiem pārtikas veikaliem. Tad gan ņemu līdzi ratus, jo bērns opā un iepirkumi, kopā ir smags variants.

Mājās, protams, ka sākas cita dzīve. Vienalga cik būtu nogurusi, no tā vakariņas neuztaisīties pašas. Protams, ka es varētu arī negatavot, gaidīt vīru, kad pārbrauks mājās, bet realitāte nav tik forša – bērnam ēst gribās un man arī :) Tad nu nekas cits neatliek kā vien laiku pavadīt virtuvē.

Nevienai no mums nav noslēpums, ka ir dienas, kad bērni ir tādā emociju gammā, kad pašām gribas bļaut līdzi. Protams, ka Mērfijs šajā brīdī ir klāt, jo tās noteikti ir tieši tās dienas, kad tētis nav mājās ātri – tātad – pārgurusi mamma, kliedzošs bērns un tētis mājās vēlu.

Kopš septembra ļoti izjūtu omītes trūkumu mājās. Jo dienas ritms ir mainījies maksimāli! Bet vai tad ir kāda izeja? – nu jā, ir, viena – pielāgoties un dzīvot tālāk. Tā nu es cenšos pielāgoties, izplānot dienu (cik nu viņu vispār var izplānot) tā, lai viss izdotos. Vienīgi ir ļoti žēl, ka tagad ir apgrūtināta tikšana uz teātri vai tāda normāla lieta kā ārsta apmeklējums. Tāpat nu iet secen foršie Māmiņu Kluba pasākumi, par kuriem varu tikai priecāties un nopūsties, jo tie ir darba laikā. Bet nu tāda ir tā strādājošās mammas ikdiena.

Protams, ka ir labi, ka mūsdienās ir daudz palīgu – veļasmašīna u.c. Jo es atceros kā mamma katru vakaru mazgāja veļu ar rokām. Tagad šo laiku es varu veltīt meitai, attīstīt viņas prasmes un priecāties, ka man ir tik burvīga meita!

 

Kā jums izdodas saplānot dienu tā, lai viss izdotos?

 

Aab

Kļūsti par Māmiņu-Reportieri un laimē Lindahls dabīgos jogurtus no Zviedrijas!


20131106145744-27777.jpg

princesemince princesemince 20. Nov 2013, 08:15 aab

Es īsti negatavoju "lielo katlu", jo pašai īsti nepatīk ēst vairāk kā 2 reizes vienu un to pašu. Pārsvarā daru tā, ka, atnākot mājās paēdam to, kas iepriekšējā vakarā gatavots, bet pēc vakariņām nedaudz atpūšos (pagludinu drēbes, patīru māju, padzīvojos ar bērnu) un tad gatavoju vakariņas nākošam vakaram, kuras nākošā vakarā atliek uzsildīt un tā tas turpinās 😀 Cik esmu gatavojusi "lielo katlu", tad nākas mest ārā, jo atkal pierādās, ka vairāk par 2 vakariem to neesam ēduši.

aab aab 20. Nov 2013, 06:26 lauvinja

cepeškrāsns (tāda mini) jau man ir, lietoju uz pilnu klapi 😃
vispār darba dienās cenšos gatavot vienkāršus ēdienus, bet gadās, ka sagribas izcept kotletes 😃

lauvinja lauvinja 19. Nov 2013, 21:41 aab

Iesaku apgūt cepeškrāsni un ātri pagatavojamus produktus un ēdienus - tas tiešām plaīdz 😉

aab aab 19. Nov 2013, 15:20

un jā, aizmirsu piebilst, ka uzrakstīt kādu blogu laiks ir tikai darbā! 😃

princesemince
es arī piekopju lielāka vakariņu katla gatavošanu. tad vismaz zinu, ka vakarā būs mierīgāk.

princesemince princesemince 19. Nov 2013, 15:05

Man laikam veicas dēļ tā, ka bērns bērnudārzu apmeklē jau trešo gadu, otro gadu - ir visi pēc b/d pulciņi, tad nu viņam pēc vasaras brīvlaika ir ikdiena. Tā biju es, kam viss bija jauns, bija jāsaprot, kas ir tās lietas, kuras noteikti jāizdara darba dienās, kuras - atstājam uz brīvdienām. Vīram ikdienā arī īsti nekas nemainījās, jo viņš pārstājis strādāt nebija 😀 Nu jā, vienīgais, kas varbūt ir kā izmaiņa, fakts, ka nu jau atkal divreiz nedēļā (darba gaitu sākumā vienreiz nedēļā) apmeklēju jogu un mājās esmu tad, kad mazais (lielais četrarpusgadnieks) jau guļ. Pirms tam esmu paspējusi pastrādāt, aizvest bērn uz dejošanas pulciņu, atvest mājās, uzsildīt iepriekšējā vakarā pirms gulētiešanas gatavotās vakariņas, kuras atstāju vīriešiem, un pati dodos baudīt laiku sev.