Placentas tablešu slavas gājiens: vai tās ir piemērotas Tev?

Placentas tablešu slavas gājiens: vai tās ir piemērotas Tev?

29. Oct 2013, 11:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arvien vairāk un vairāk sieviešu izmēģina placentas tabletes, lai atvieglotu pēcdzemdību periodu. Vai tās ir piemērotas Tev?

Vai orgāns, kas aizsargājis un barojis Tavu mazuli pēdējo deviņu mēnešu laikā, var būt galvenais paņēmiens, kā atvieglot pēcdzemdību periodu? Joprojām placenta un tās izmantošana pēc dzemdībām ir diskusiju subjekts arī Holivudā, kur placentas tablešu lietošana pēcdzemdību periodā ir gana populāra, lai uzlabotu krūts piena piegādi, samazinātu pēcdzemdību depresijas iespējamību un paātrinātu atgūšanos no dzemdībām.

Un tas ir gana pamatots iemesls, kāpēc tādas slavenības kā January Jones, Mayim Bialik, Holly Madison un, iespējams, Kima Kardašjana, ir izmantojušas placentu pēc dzemdībām.

Protams, placentas apēšana var izklausīties neparasti, bet dažus gadu desmitus veci pētījumi liecina, ka placentas ēšana var palielināt jaunās māmiņas enerģiju, veicināt dzemdes sadzīšanu, samazināt depresiju un uzlabot krūts piena ražošanu. Diemžēl šie visi apgalvojumi ir diezgan grūti pierādāmi tīri zinātniskos pētījumos. 

Eksperti apšauba, vai placentas izmantošana citādā veidā kā svaigā veidā, piemēram, žāvējot un pēc tam izmantojot kapsulās, var būt efektīva, jo, lai gan placentā ir dzelzs, vitamīni, olbaltumvielas un placentas hormoni, lielākā daļa sieviešu pagatavojot placentu kaut nedaudz citādi, veicina labo vielu izzušanu.

Turklāt šajā placentas ēšanā ir vēl kāda problēma- drošības faktors kā māmiņai, tā mazulim. Kamēr placenta ir dzemdē, tā darbojas gluži kā filtrs vielām, kuras mazulim nebūtu jāuzņem, ieskaitot baktērijas, tomēr ēdot vai izmantojot placentu citādā uzņemamā veidā, tomēr jaunā māmiņa to lieto. Vecmāte Titi Otunia, sertificēta vecmāte no Hjūstonas uzskata, ka nav pareizi lietot pārtikā kaut ko, kas ticis izmantots kā atbrīvošanās veids no sliktām lietām.

Pat placentas lietošanas piekritēji uzskata, ka dažās dzemdībās var gadīties situācijas, kad placenta ir nelietojama. Reizēm dzemdības var būt visai netīrs process un eksperti iesaka atturēties no placentas ēšanas, ja izkārnījumi nonākuši saskarē ar placentu vai ja jaunajai māmiņai bijusi infekcija dzemdību laikā, jo jūs taču nevēlaties, lai baktērijas atkārtoti tiek ienestas jūsu ķermenī, vai ne?!

Lai gan ir māmiņas, kuras pašas ražo placentas tabletes, ir māmiņas, kuras vēršas pie homeopātiem vai citiem farmaceitiem, lai apstrādātu placentu izmantojamās tabletēs. Tomēr atkal šajā jautājumā ir drošības aspekts, jo nereti šie placentas tablešu ražotāji nav sertificēti,kas savukārt var apdraudēt māmiņas drošību. Eksperti uzsver- vienalga, lai placentas tiek nodota iekapsulēšanai kādam speciālistam vai tā tiek pagatavota Tavā virtuvē, ir visai grūti nodrošināt pilnīgu drošību.

Tomēr vērojot placentas izmantošanas bumu, arvien vairāk un vairāk māmiņu pamēģina, vai tiešām placentai ir maģiska ietekme. Protams, ir ļoti grūti noteikt precīzus skaitļus, cik daudz māmiņu izmanto placentu dažādos veidos, tomēr vecmāšu un dzemdību speciālistu atzinumi liecina- šis skaits pieaug.

Avots: parents.com

Vai Tu vēlētos iekapsulēt savu placentu,lai iegūtu noderīgas tabletes pēcdzemdību veselības uzlabošanai?

VIDEO: kā Liene Brikouska un dūla Katrīna Puriņa gatavoja placentas smūtiju