VIDEO: kā Liene Brikouska un dūla Katrīna Puriņa gatavoja placentas smūtiju

20. Jul 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sarunas par to, ko iesākt ar placentu pēc bērniņa piedzimšanas, izsauc mūsos dažādas sajūtas – daļa māmiņu apgalvo, ka jau domas vien par placentu uzdzenot šermuļus, taču ir māmiņas un arī speciālisti, kuri tic tam, ka placenta var turpināt veikt savus labos darbus arī pēc tam, kad bērniņš ir nācis pasaulē.

Tāpēc devāmies ciemos pie mazā Frederika māmiņas Lienes, kas tic, ka placenta ir ļoti vērtīga un to vienkārši izmest nebūtu prāta darbs, kur satikām arī dūlu Katrīnu Puriņu – viņas abas vieno ne vien uzskati par to,ka placentai ir iespējasm atrast vērtīgu pielietojumu, bet arī tas, ka dūla Katrīna piedalījās māmiņas Lienes dēliņa sagaidīšanā un bija viņas lielais atbalsts.

Kad bērniņš ir piedzimis, pēc aptuveni 15 minūtēm dzimst arī placenta, tā sver 500 līdz 600 gramus. Taču grūtniecības laikā placenta spēlē nozīmīgu lomu, tā ieskauj bērniņu un veic plaušu, nieru, aknu un gremošanas trakta funkcijas.

Tas, ko iesākt ar placentu pēc mazulīša nākšanas pasaulē paliek mūsu – māmiņu un tētu pārziņā. Mēs to, protams, varam uzticēt mediķiem, kuri mūsu placentu utililizēs vai arī varam to paturēt sev un izmantot to pēc saviem ieskatiem.

Dūla Katrīna ir pārbaudījusi ar savu pieredzi, ka placenta varot būt noderīga gan māmiņai, gan mazulītim.

Skaties video,kā Māmiņu Klubs kopā ar dūlu Katrīnu Puriņu gatavoja placentas smūtiju!

Kāds ir Tavs viedoklis par placentas izmantošanu pēc dzemdībām? Izmest vai izmantot alternatīvos veidos?

10 neparasti veidi,kā izmantot PLACENTU!

20. Jul 2014, 13:13

Ja godīgi, tad šāds video ar placentu man kā skatītājam izraisija ne tikai nepatiku, bet arī atstāja iespaidu par K. Puriņu kā par neprofesionālu cilvēku, kas savukārt liek man domāt, ka es jau nu noteikti nevēlēšos apmeklēt viņas vadīto grūtnieču vingrošanu!

Saulite21 Saulite21 20. Oct 2013, 13:22

Man izskatījās ka drīz ko iedzēra izspļaus! Nu neuzrunāja...

20. Oct 2013, 10:22

tās Lienes botuksētās lūpas, ir šausmas.

20. Oct 2013, 10:10

Piekritishu, ka abam izskatijas diezgan negarashigs shis process, jo abas tik pa malkam padzera un viss, bet nu noteikti tad homeopatijas veida plcentas izmantoshana likas krietni pieejamaka un sakariigaka 😀