Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Māmiņu Klubā visplašākais nodarbību klāsts grūtniecēm 2013!

02. Jan 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidi mazuli, vēlies savu gaidīšanas laiku pavadīt lietderīgi, samācīties noderīgas lietas par bērniņa aprūpi, savu veselību un labsajūtu? Māmiņu Klubs Rīgā, Vīlandes ielā 1 katru dienu piedāvā nodarbības tieši topošajām māmiņām, sākot no fiziskām aktivitātēm līdz pat psiholoģiskai sagatavošanai dzemdību procesam un jaundzimušā aprūpei.

Visas nodarbības notiek ļoti jaukās, plašās Jūgendstila telpās. Topošās māmiņas, apmeklējot nodarbības, saņem arī praktiskas dāvaniņas mazuļa pūriņam.

 

Māmiņu Kluba grūtnieču kursus vada labākās vecmātes, fizioterapeiti un bērnu aprūpes speciālisti,ko ilgus gadus filmējot TV raidījumu “Māmiņu Klubs” esam sameklējuši un pārbaudījuši par labiem ekspertiem, kas īpaši prot strādāt ar pāriem.

Māmiņu Klubs ir kursu vieta, kur ērti jūtas arī tēti! Kursi notiek, sēžot ērtos pufos, ar kafijas pauzēm un profesionālu attieksmi pāru sagatavošanā dzemdībām un bērniņam

 Ieskaties foto ekskursijā pa Kluba telpām pievienotajā fotoblogā>>

 Topošo vecāku kursu programmas 2013.gadam:

20121228104820-33911.jpg

 Dzemdību sagatavošanas kursi - vakaros, dienas grupās un brīvdienās!

Katru nedēļu notiek pāru nodarbības dzemdību sagatavošanā. 4 lekciju ciklā tiek aptverts viss būtiskākais veselīgas grūtniecības, dzemdību, krūts zīdīšanas un jaundzimušā aprūpes ziņā. Kursus pasniedz vecmātes un ārsti no vadošajām dzemdību nodaļām Latvijā. Kursus iespējams pabeigt 1 mēneša laikā, vai arī sastādīt individuālu programmu. Iespējams apmeklēt arī atsevišķas lekcijas no Māmiņu Kluba dzemdību kursu lekciju programmas, piemēram, krūts zīdīšanas meistarklasi vai jaundzimušā aprūpi. Visi absolventi - topošie vecāki saņem noderīgas dāvaniņas mazuļa pūriņam un Huggies autiņbiksītes! Kursi notiek latviešu un arī krievu valodās.

 20121228104622-72951.jpg

Dzemdību pozas un elpošanas vingrinājumi kopā ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu

Populārā fizioterapeite Klaudija Hēla vada praktisku dzemdību sagatavošanas klasi, kur tiek apgūts kā kustēties, kādas pozas ieņemt dzemdību laikā, kā pareizi elpot  un kas tieši jādara partnerim, lai sniegtu māmiņai maksimālu atbalstu. Viena no populārākajām Māmiņu Kluba dzemdību nodarbībām, uz kuru jāpierakstās laicīgi.

20121228104953-62202.jpg

Psiholoģiskā sagatavošanās dzemdībām kopā ar psiholoģi Diānu Zandi

Vecāku kursu vadītāja, 5 bērnu māmiņa un arī psiholoģe Diāna Zande šķiet ir viena no visvairāk pieredzējošākajām ekspertēm dzemdību sagatavošanas laukā. Personīgi izstrādātais seminārs par pāra psiholoģisko gatavību dzemdībām palīdzēs pārvarēt bailes un satraukumu, kā arī pozitīvā veidā uztvert notiekošo. Praktiskais seminārs notiek reizi mēnesī, un ir palīdzējis daudziem topošajiem vecākiem tikt galā ar savu nedrošību pirms bērniņa dzemdībām. Semināru var apmeklēt kopā ar partneri vai individuāli. 

20121228105357-63487.jpg

Grūtnieču vingrošana kopā ar dūlu Katrīnu Puriņu

Dūla un topošā vecmāte Katrīna ir izstrādājusi vingrošanas kompleksu, kas sevī ietver arī jogas un relaksācijas metodes. Topošās māmiņas lēnām kustās, ieklausās dūlas teiktajā un sevi pozitīvi noskaņo dzemdībām! Nodarbības notiek reizi nedēļā.

20121228105436-84453.jpg

Grūtnieču joga kopā ar jogas skolotāju Ilvitu Kļaviņu

Grūtnieču joga praktiski sagatavo sievietes prātu un ķermeni dzemdībām. Tā palīdz apgūt relaksācijas tehnikas, kas noderēs tieši dzemdību procesā, kā arī gaidīšanas laikā pasargā māmiņu no tūskām un krampjiem. Grūtnieču joga ievērojami atšķiras no parastās - tā speciāli ievada dzemdību elpošanas tehnikās, kā arī palīdz justies harmoniskākai. Grūtnieču joga Māmiņu klubā notiek reizi nedēļā.

 20121228105556-42175.jpg

Grūtnieču masāža

Lielisks veids, kā sevi palutināt bērniņa gaidīšanas laikā! Sertificēta masiere Natālija Korjuhina veic maigu un relaksējošu māmiņas masāžu. Šī masāžas tehnika ievērojami palīdz samazināt tūsku, nogurumu, uzlabo asinsriti un maigi rūpējas par māmiņas ādu, kas grūtniecības laikā mēdz būt sausa.  Masāžas kursu ieteicams uzsākt no 6.-8.nedēļai, to var veikt regulāri vai uzdāvināt sev vienu relaksējošu masāžas seansu. Masāžas kabinetā Māmiņu Klubā ir silti un mājīgi. Procedūras ilgums - 1 h.

 20121228110637-65851.jpg

 Jaundzimušā aprūpe kopā ar bērnu māsu Elitu Svarenieci

Latvijas neonataloģijas māsu asociācijas prezidente, jaundzimušo aprūpes māsa Elita Svareniece vairākus gadus konsultē Māmiņu Klubu par zīdaiņu aprūpes vadlīnijām. Tieši no šīs vadošās ekspertes topošie vecāki var iegūt visprecīzāko informāciju par to, kā kopt un aprūpēt bērniņu, kas tikko pārvests no dzemdību nodaļas mājās. Lekcijai līdzi nāk praktisks DVD, lai nekas neaizmirstas! 

 20121228110015-78712.jpg

Mazuļa hendlings kopā ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu

Hendlings ir praktiskas iemaņas, kā vecāki ar savām rokām aprūpē zīdainīti - kā ceļ, kā veļ, kā ģērbj, guldina un maina autiņbiksītes. Īpaši būtiski to darīt saskaņā ar fizioterapeitu norādēm bērna attīstībā. Klaudijas Hēlas mazuļu hendlings jau vairākus gadus ir Latvijas top vecāku sagatavošanas meistarklase. Nodarbību svarīgi apmeklēt jau grūtniecības laikā, jo tad,kad bērniņš būs jau piedzimis,šīs zināšanas uzreiz būs jāliek lietā. Nodarbību var apmeklēt arī vecvecāki un citi ģimenes locekļi, kas būs iesaistīti mazuļa aprūpē!

 20121228110405-93210.jpg

Sagatavošanās krūts zīdīšanai kopā ar Diānu Zandi

 

Vēl viena nodarbība, ko vērts apmeklēt kopā ar bērniņa tēti. Izsmeļoši, teorētiski un praktiski Diāna Zande motivēs ēdināt bērnu ar krūti. Ja topošajai mammai kaut kas aizmirsīsies, tētis iegūs lekcijas izdruku un būs vēl viens drošības garants, ka jums viss izdosies! Viena no visvairāk apmeklētākajām Māmiņu Kluba lekcijām, Diānas Zandes krūts zīdīšana būt ļoti praktisks un iedvesmojošs palīgs ar kaudzi noderīgiem knifiņiem, kā tikt galā ar visām iespējamām piena krīzēm utt.!

 20121228110507-71860.jpg

Otrā mazuļa ienākšana ģimenē kopā ar Diānu Zandi

Ja ģimenē gaidāms jau otrais bērns, vecāku gatavošanās norit jau citādāk nekā ar pirmo bērnu, piekritīsiet, vai ne? Diāna Zande stāsta par izaicinājumiem un ģimenes psiholoģisko fonu, attiecībām ar pirmdzimto, kad ģimenē ienāk otrais. Ļoti izsmeļoši un pamatoti viss tiek izstāstīts, lai jūs ar mierīgu sirdi varētu kuplināt savu ģimeni un tikt galā ar vecākā bērna iespējamo greizsirdību.

Katru mēnesi Māmiņu Klubs izsludina arī vienu īpašo Grūtnieču dienu, kur vienas dienas laikā iespējams sastapt dažādus speciālistus un noklausīties vairākas lekcijas par vienu cenu. Grūtnieču diena ir kā svētki topošajām māmiņām, ar dāvaniņām un gardi veselīgām uzkodām. Par janvāra Grūtnieču dienas programmu lasi drīzumā Māmiņu Kluba portālā.

Māmiņu Kluba dzemdību kursantus ar dāvaniņām mazuļa pūriņam nodrošina vadošie bērnu preču ražotāji - autiņbiksītes Huggies Newborn, krūts zīdīšanas palīglīdzekļi no Philips Avent un NUK, zīdaiņu kosmētika no Bubchen u.c.!