Par drošību grūtnieču vingrošanas nodarbībās

Par drošību grūtnieču vingrošanas nodarbībās

12. May 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmais, kas jāatceras - pati par sevi grūtniecība vēl nenozīmē atteikšanos no fiziskajām aktivitātēm. Un tomēr, diemžēl, grūtniecības laikā var nākties saskarties ar dažādiem sarežģījumiem un pataloģijām, kuru gadījumā slodze patiešām var tikt ierobežota.

Tāpēc, pirms dodies uz grūtnieču vingrošanu, jākonsultējas ar savu ārstējošo ārstu. Viņam ir jāpastāsta, vai tavā gadījumā aktivitātes ir ieteicamas, vai tomēr nav. Tāpat ir jāsaprot arī par piemērota vingrojumu kompleksa izvēli.

Bez tam, nevajadzētu aizmirst par to, ka dažādos grūtniecības posmos, der dažādi vingrinājumi. Attiecīgi, tas, kas der grūtniecības sākumā, var nederēt grūtniecības beigās. Trimestri no trimestra sievietes puncītis aug, un daudzi vingrinājumi grūtniecībai tuvojoties noslēgumam nebūs vienkārši izpildāmi.

Grūtniecēm vajadzētu izvairīties arī no vēderpreses vingrinājumiem, palēcieniem, spēka vingrinājumiem un darbošanās ar spēka vingrinājumiem piemērotiem trenažieriem.

Ja nodarbību laikā sievietei ir nepatīkamas sajūtas, sāpes vai velkoša sajūta vēdera lejasdaļā, vai arī - paātrinās sirdsdarbība, tas būs kā signāls : VINGROŠANA IR JĀPĀRTRAUC, un obligāti jākonsultējas ar savu ārstu par to, ko darīt tālāk. Ātrāka sirdsdarbība nodarbību laikā var liecināt par to, ka slodze tomēr organismam ir pārāk liela.

Nevajadzētu uzreiz vingrinājumus izpildīt ar pilnu jaudu. Īpaši, ja sieviete līdz grūtniecībai nav bijusi sevišķos draugos ar sportu. Slodze ir jāpalielina pakāpeniski.

Grūtnieces kustībām jābūt plūstošām, pakāpeniskām, nekādā gadījumā - straujām, asām. Ja jāapguļas, vai jāapsēžas no guļus pozīcijas, tas jādara kā pa posmiem un akurāti, nevis ar visu spēku kā sacensībā uz ātrumu.

Māmiņu Klubs

20131108151518-49246.jpg

Grūtnieču vingrošana ar vecmāti Lieni Ceriņu

Grūtnieču vingrošana ar dūlu Katrīnu Puriņu