Zīdaiņa un bērna ādai aukstajā laikā

Zīdaiņa un bērna ādai aukstajā laikā

31. Jan 2014, 08:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērna āda ir krietni plānāka un jūtīgāka attiecībā pret apkārtējās vides iedarbību, nekā pieaugušā āda. To viegli var sakairināt gan apģērbs un  ūdens, gan ziepes un autiņbiksītes.

Lūpu aizsardzība ziemā

Bērnu lūpiņas visu laiku ir mitras, - siekalu dēļ, kā arī tad, ja bērns bieži aplaiza lūpas vai vienkārši ir saķēris iesnas. Šis mitrums var bojāt bērna lūpu ādas aizsargkārtiņu. Un, ja lūpu ādas aizsargkārtiņa ir bojāta, lūpas pavisam vienkārši var negatīvi ietekmēt ziema, tātad - aukstums.

Kā aizsargāt bērna lūpas? Lietojiet lūpu balzāmu, kas radīs aizsargbarjeru. Tā aizsargās no ārējiem faktoriem, plaisām un mīkstinās lūpiņas.

Sargāt ādu vajag arī no aukstuma!

Aukstums ādu padara jūtīgu un sarkanu. Ķermeņa daļas, ko nesedz apģērbs, piemēram, vaigi, piere, pirksti; parasti ir īpaši jūtīgas. Kad mazulim kļūst auksti, normāla viņa organisma reakcija ir tāda: ķermenis sūta asinis uz to savu daļu, kurai ir auksti, lai pasargātu dzīvībai svarīgos orgānus no aukstuma.

Kā aizsargāt bērnu ziemā? Bērns ir jāsaģērbj kārtīgi, bet nevajag pārspīlēt, jo bērnam ir jākustas! Galvā noteikti jābūt gan cepurei, gan kapucei, rokās jābūt cimdiem. Un ārā nevajag atrasties pārāk ilgi. Ja bērns ir ratos, jumtiņu nevajadzētu nolaist, lai mazulis būtu pasargāts no vēja. Ja bērna āda izskatās sarkana pēc atnākšanas no āra, mēģiniet bērnu vannot siltā (bet ne karstā!) vanniņā. Ja pāris stundu laikā ādas krāsa nemainās, zvaniet ārstam!

Bērna āda ir plānāka un jutīgāka pret apkārtējo vidi un kairinājumu, kas rodas no saskares ar apģērbu, ūdeni, ziepēm un autiņbiksītēm. Tāpēc nav viegli izvēlēties ādas kopšanas līdzekli bērnam. 

20140130122238-67291.jpg

Ziemas krēms bērniem aizsargā bērna maigo ādu pret vēja un aukstuma negatīvo ietekmi. Atjauno, nomierina un baro ādu. Sastāvā esošais Durvillea Antarctica ekstrakts pasargā ādu no aukstuma un vienlaicīgi uztur nepieciešamo mitruma līmeni ādā.

Krēms satur arī citas augstas kvalitātes sastāvdaļas, kas efektīvi atjauno un baro mazuļa ādu, piemēram, D-pantenols, aprikožu eļļa, vitamīnu E un alantoīnu.

Dermatoloģiski pārbaudīts, hipoalerģisks, bez parabēniem un krāsvielām.

Altermed BABY ziemas krēms pieejams aptiekās.