Veļas mazgāšana manā ģimenē

Veļas mazgāšana manā ģimenē

11. Feb 2016, 17:24 laurlapa laurlapa

Kad mums vēl nebija bērnu lielākoties veļu mazgāju ar veļas pulveri Tide, pērkot mazus iepakojumus. 

Kad piedzima meita, sapratu, ka veļas mazgāšanai vajag daudz vairāk veļas mazgāšanas pulvera, jo augot un kļūstot aktīvākai, meita nepārtraukti nosmērē savas drēbes - ar ēdienu, krāsām, dubļiem ejot pastaigās. 

Veļas pulveri nekad neesmu izvēlējusies pēc sastāva - vienkārši bērna drēbītēm pieberu mazāk pulvera nekā to darītu mazgājot savas drēbes, bērnam neesmu novērojusi nekādu alerģiju. Zīdaiņu drēbītēm pulveri nelietoju - tās mazgāju tikai ar ūdeni, jo zīdaiņa drēbes ir tikai iesvīdušas nevis redzami netīras. 

Pavisam netīrus traipus mazgāju, iepriekš paberzējot traipu ar veļas ziepēm, pēc tam mazgājot kā parasti - veļas mašīnā ar veļas pulveri. 

Ir tā, ka pašlaik, kad ģimenē mums jau ir otrs bērns-zīdainis, esmu veļas pulvera meklējumos. Līdz ar to izmēģinu visu ko vien var. Man ļoti patīk šķidrie mazgāšanas līdzekļi, piemēram, Kastanis. Pašlaik, veļas mazgāšanai izmantoju, ar atlaidēm pirktu 7,5kg veļas pulveri Waschkoning. Lielākoties pērku ar atlaidēm lielos iepakojumus, lai pietiktu ilgam laikam, jo veļu mazgāju ļoti bieži, gandrīz katru dienu, izmantojot veļasmašīnu. Patīk arī veļas mīkstinātājs Silan, pēc tā lietošanas veļa smuki smaržo.