Ūdens mazuļa uzturā: viss, kas tev par to jāzina

Ūdens mazuļa uzturā: viss, kas tev par to jāzina

22. Mar 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad sākt piedāvāt papildus padzerties, un vai ar krūts pienu ēdināti mazuļi ir jādzirda ar ūdeni? Kā tādā gadījumā rīkoties slimošanas laikā, un kā vispār ieradināt bērnu dzert ūdeni? 

Šķidruma uzņemšana – kad sākt piedāvāt papildus padzerties?

Vairums speciālistu iesaka pirmajā pusgadā, ja mazulis tiek zīdīts ar krūti, papildus neko  nevajadzētu dzert, tam vienkārši nav nekāda pamatojuma.

Ja bērniņš ir slims, tad ir jākonsultējas ar ārstu, lai saprastu, vai ūdeni vajag dot papildus, vai nē.

Kopumā, tā kā mammas pienā ir daudz ūdens, caur mammas pienu bērns saņem gan ūdeni, gan ēdienu, tāpēc papildus nebūtu jādzirdina mazulis līdz tam pusgada vecumam noteikti. 

Radini pie ūdens dzeršanas!

Jāatceras: Pārslogojot bērnus ar ūdeni, mēs varam samazināt viņa ēstgribu. Ūdens apjoms, kas būtu jāizdzer bērniem līdz gada vecumam, dienā ir līdz 70ml dienā.

Ja bērns tiek ēdināts ar krūti, bez ūdens var arī iztikt. Bet slimības laikā bērnu vislabāk dzirdināt ar karoti, speciālu šļirci vai pudelīti.

Vārīts ūdens – vai vajag iemānīt?

Bērnu ūdens parasti ir sāpīgs jautājums, jo jautājums ir  - vai mēs paši dzeram vārītu ūdeni. Ja vecāki to dara, nebūs problēmu arī ar bērnu.

Bet, ja vecāki nedzer vārītu ūdeni, tad labāk pirkt speciāli bērniem paredzēto ūdeni, jo gan iegūšanas, gan sapakošanas procesā, bērnu ūdenim tiek piemēroti pilnīgi citi kritēriji, mineralizācijas pakāpe, kā arī attīrīšanas process un iegūšana ir citādāka. Šādu ūdeni nevajag vārīt. 

Māmiņu Klubs