Trīs svarīgākās lietas, kas tev būtu jāievēro, dodoties saulē ar bērnu

02. Jul 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasarā ir noteikti ievērojamas vairākas lietas, par ko īpaši jāpiedomā. Šoreiz psiholoģe Diāna Zande atgādinās mums par trim lietām, bez kurām vasara kopā ar mazuli nav iedomājama!

Svarīgākās atziņas vasarai

Lieto saules aizsardzības krēmu!

Mēs ilgojamies allaž pēc saules, bet kad tā ir jau pietiekoši silta, lai sauļotos, jāatceras par īpašajām rūpēm, ko prasa mazuļa ādiņa.

Ievēro, ka bērniem nebūtu jāsauļojas intensīvi, atklātā saules gaismā.

Vislabāk D vitamīnu bērna organisms no saulītes saņem ēnainās vietās, mauriņā, kur ir arī koki. Jo mazāks bērniņš, jo jūtīgāka ir viņa āda pret sauli.

Bērnam vasarā vienmēr valkā cepurīti!

Runājot par saulesbrillēm –nepērciet tās tirgū vai lētu preču veikalā, stikliņiem ir jābūt kvalitatīviem, pretējā gadījumā tiek bojāta arī redze.

Bērni var apdegt arī zem saulessarga. Jaundzimušajiem nav termoregulācijas, tāpēc viņi karstumā viegli var pārkarst. Mazuļi jūrmalā kulbā nedrīkstētu atrasties līdz 3 mēnešu vecumam, pavisam noteikti.

Māmiņu Klubs

2

Panthenol forte 6% spray, 150ml.

Aerosols ar augstu D-pantenola saturu un A, E, F vitamīnu kompleksu.

Paredzēts pēc sauļošanās vai citādi kairinātai ādai. Paātrina brūču dzīšanu. Viegli klājas un sniedz patīkamu atvēsinošu sajūtu. Viegli uzklāt jutīgās zonās. Nesatur smaržvielas un parabēnus. Dermatoloģiski pārbaudīts.

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā