SuperBēbis 2020: "Šlūcamlaiks" ir klāt

SuperBēbis 2020: "Šlūcamlaiks" ir klāt

Kā jau iepriekš rakstīju, Odeta nesteidzās uz rāpošanu un sēdēšanu, bet viņa ir sākusi aktīvi līst.

Ja sākumā process bija lēnāks, tad tagad šo prasmi viņa ir apguvusi daudz raitākā solī. Tagad arī varam spēlēt paslēpes, jo viņa bieži palien zem galda, zem brāļa tāfeles vai citām vietām, kurās atrod potenciālu slēpni. 

Vardes poza

Tagad grīdām arī jābūt konstanti tīrām un jāuztur lielāka kārtība dzīvoklī, lai Odeta nepārvērstos par mazu putekļu lupatu. Šeit palīgos nāk putekļu sūcējs un grīdas slota. Kādu laiku apdomāju par robotu putekļu sūcēju, bet nesavilku vajadzīgos plusus šim pirkumam. 

Vēl svarīgāk ir novērst jebkurus riskus, kuri var apdraudēt Odetu. Sadzīves ķīmija, vadi, sīkas detaļas utt. tiek novietoti nepieejamās vietās. Kaut gan sadzīvē kopā ar piecgadnieku, sīkas detaļas jāuzrauga nepārtraukti. Nesen Odeta atrada papīru kaudzi un sirsnīgi saēdās tos. Paspēju gan šos papīrus izraut no mutes. Tagad pievēršu uzmanību pastiprināti. Sadzīves ķīmija jau no sākta gala atrodas nepieejamā vietā - augstākajā plauktā tualetē. Vadu murskuļi tiek novākti no acīm, kaut gan tie pagaidām neinteresē. 

Nesen uzklausīju viedokli, ka rāpošanai traucē slidens grīdas segums un nepiemērots apģērbs bērnam, kuram nav pretslīdes materiāla pārklājums, tad nu cenšos izmantot dzīvokļa siltumu un laižu Odetu puspliku padarboties uz grīdas. Liekas, ka tas strādā un Odeta vairāk sākusi apzināties, ka uz ceļiem var nostāties rāpus pozīcijā. Ķermeņa augšdaļa gan vēl negrib sadarboties, kaut gan tā ir pietiekami stipra. Bet turpinu maksimāli likt uz grīdas, lai veicinātu turpmāku attīstību. 

Norakusies ar visām iespējamajām mantām

Odetai ir sācies tekstūru izpētes laiks. Var ilgi skrubināt dažādas lietas, kurām ir smalka tekstūra - pūkaina manta, rievots matracis, auduma grāmatiņa ar lentītēm utt. Interese par smalkām detaļām, dažādām skaņām. Ir sākusi slēpt mantas zem paklāja un tās vilkt ārā. Vienā mirklī viņa ir vienā istabas stūrī, otrā - citā vietā. Mazā līdēja veikli pārvietojas uz visām debess pusēm. Ļoti liela interese par brāļa mantām - it īpaši par puzles kastēm, Lego Duplo kasti.

Zem brāļa galda

Lielais brālis bija veikls līdējs līdz gada vecumam, tad mazliet parāpoja un uzreiz cēlās kājās. Tāpēc sagaidu līdzīgu attīstību (jā, zinu, nevar salīdzināt bērnus). Vēlētos, lai Odeta apgūst sēdēšanas prasmi, lai droši var likt barošanas krēsliņā, bet domāju, ka arī šis mirklis pienāks drīz. 

Jau pavisam drīz būs klāt 8 mēneši! :) 8 mēnešus sanāks svinēt kopā ar brāļa 5 gadu dzimšanas dienu. Pavisam drīz mums būs bēbju tusiņš Māmiņu kluba telpās un arī dalīšos ar mūsu pieredzi kā mums ies.