SuperBēbis 2020:  Saglabājam atmiņas

SuperBēbis 2020: Saglabājam atmiņas

Kad gaidīju Gustavu, domāju, ka visas atmiņas paliks galvā un varēšu mierīgi atcerēties, kad sāku just kustības, kad bija pirmais skrīnings, kad uzzināju bērna dzimumu un tā tālāk. Bet jāsaka, ka tas viss ir mazliet piemirsies.

Ar Odetu mazliet slinkoju, bet esmu būtiskākās detaļas piefiksējusi šeit - blogos un nu jau arī Māmiņu kluba raidījumos. Bet tāpat prasās detaļas piefiksēt rakstiski, lai pēc gadiem varam pārlapot un izlasīt interesantākos faktus.

Pie manis nonāca atmiņu/sajūtu grāmata Mazulim pa pēdām un varu atzīt, ka tā ietver daudz iespējas, lai bērna augšanas periodus, ietvertu no vairākiem aspektiem.

 “Mazulim pa pēdām” ir mirkļu, atmiņu un sajūtu dienasgrāmata. Tava mazuļa pirmā grāmata, kur iespējams pierakstīt visu svarīgāko sākot no ģimenes dzimtas koka, informāciju par vecākiem, grūtniecību pa trimestriem, pirmo mazuļa gadu pa mēnešiem, tālāk pa gadiem līdz skolas vecumam. Grāmatā ir atsevišķas sadaļas ar intervijām, kur sākot no bērna 3 gadu vecuma iespējams atbildēt uz jautājumiem. Grāmatas beigās, iespējams, brīvā formā vecākiem pierakstīt sev svarīgos mirkļus sadaļā "Vērts saglabāt atmiņās". Kā arī mazuļa pasaules apceļotāja karte, kurā var atzīmēt pasaules vietas, kurās mazais ir bijis!

Man, personīgi, liekas forša karte, kaut arī ceļot nevarēsim vēl ilgu laika posmu. Odeta manā vēderā ir divas reizes pabijusi Itālijā un to var pat definēt kā viņas ceļojumu. :D Katru gadu var veikt intervijas ar bērnu un uzdot dažādus jautājumus, piemēram, par mīļāko ēdienu. 

Un skaisti var izvietot fotogrāfijas, kuras tikai vizuāli papildina grāmatas saturu. Tā brīža sajūtas, lietas, domas... sanāk noķert mirkli un to saglabāt. 

 

Grāmatai līdzi nāk atmiņu kartiņas, kuras raksturo svarīgākos bērna sasniegumus. Piemēram, "es rāpoju", "man ir 1 mēnesis" utt. Kartiņas var izmantot, fotografējot mēneša jubilejas bildes. Cenšos katru mēnesi Odetai uzņemt vienu fotogrāfiju, lai pēc tam var izdrukāt un ielīmēt atmiņu albumā. 

Grāmatiņa ir pieejama vienā krāsā un tas ir mint jeb piparmētru tonis. 

Zobiņu karte liekas ģeniāla sadaļa, jo es jau sen vairs neatceros kad Gustavam iznāca pirmais zobs.

 

Grāmatas saturs:

Atmiņu fiksēšana var būt laikietilpīgs darbs, bet varu droši teikt, ka pēc pāris gadiem būs forši pāršķirstīt skaisti sarakstīto grāmatu un mazliet gremdēties atmiņās par gaidīšanas laiku un pirmajiem bērna gadiem :) 

Starp citu, ja vēlies šo grāmatiņu iegūt savā īpašumā, vari piedalīties manā Instagram konkursā. Seko man @kristine_kenina_jur un atrodi konkursa noteikumus pēdējā ierakstā. Laimīgo īpašnieku izlozēšu 2. novembrī. :)

www.mazulimpapedam.lv