Skaties ONLINE mēneša filmu "Dažādo ticību bērni"

30. Mar 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lieldienas ir lieli, reliģiski svētki, bet Latvijas ģimenēs svētkus svin dažādi - atkarībā no ticības. Laikmetā, kad saduras tik daudz konfesiju un pasaulē arvien vairāk sajaucas kultūras, iedziļināsimies, kā reliģiskās piederības kultūra ietekmē bērnu audzināšanu? Kādi tikumi valda tepat starp mums dzīvojošajās ģimenēs, kuru sadzīvi ietekmē viņu piederība kādai no ticībām?

Skatieties Māmiņu Kluba mēneša tēmas filmu "Dažādo ticību bērni", kurā tiksimies ar interesantām ģimenēm un ieskatīsimies viņu tradīcijās - ģimenes receptēs, rituālos un bērnu morālajā un ētiskajā audzināšanā, kā arī noskaidrosim:

  • cik Latvijā ir reģistrēto reliģisko draudžu skaits
  • kādas pasaules reliģijas pie mums ir pārstāvētas
  • citu vecāku pieredzi saistībā ar reliģisko brīvību un savas reliģiskās pārliecības izvēli
  • par dažādo ticību atšķirībām
  • iepazīsi arī kādu ebreju ģimeni un uzzināsi, kā svētki un ikdiena paiet viņu ģimenē
  • uzzināsi, kā dažādās reliģijās atšķiras bērnu audzināšanas principi

Mūsu stāsta mērķis ir lauzt stereotipus un parādīt, ka cilvēki, kuri dzīvo saskaņā ar ticību ir tādi paši, kā visi citi, arī viņiem ir jauki bērni, viņi strāda algotu darbu un gatavo pusdienas, dzīvo parastu dzīvi. Tomēr jebkura reliģiskā pārliecība, ja nopietni tai sekojam, ienes savas izmaiņas mūsu ikdienā un arī bērnu audzināšanā. Interesanti būs uzzināt, pēc kādiem principiem vadās ģimenes, kuru dzīvē reliģijai ir liela nozīme.

Būt brīviem un laimīgiem ir šīs mācības pamatprincips, to mēs novēlam ikvienam no mums!

Māmiņu Klubs