Skaistām atmiņām nākotnē- kristību grāmata no zoombook.lv!

05. Nov 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dienā, kad bērniņš tiek kristīts, cilvēki tic, ka viņu turpmāk sargās augstāki spēki, kā arī viņam būs divi sargeņģeļi – krustmāte un krusttēvs, kuri vienmēr būs līdzās un par viņu gādās.

Mūsu, kā vecāku uzdevums, ir rūpīgi izvēlēties krustvecākus, jo nereti gadās tā, ka mēs to darām pienākuma pēc pret kādu, lai gan sirds saka, ka labprāt izvēlētos citus cilvēkus par bērniņa krustvecākiem.

Māmiņa Dina, lai gan nekad iepriekš nebija bijusi nevienās kristībās, bija parūpējusies par notikumiem bagātu dienu.. Sākumā esot pieteikta baznīca, tad arī paši – gan vecāki, gan krustvecāki piedzīvoja kristības, kas esot bijis skaists un emocionāls notikums.  Māmiņa bija atradusi dažādus ticējumus, kas jādara bērniņa kristību dienā, kurus labprāt piepildīja sava bērniņa kristībās. Viesiem bija jāstājas aplī un klusumā jāēd balts ēdiens, lai bērniņam būtu gaiša nākotne un mazais izaugot, nebūtu pļāpīgs.

Tad visi esot devušies uz Remtes parku, kur baudījuši dienu kopā un svētki noslēgušies kultūras namā ar gardiem ēdieniem, spēlēm un dejām. Tāpat māmiņa Dina bija parūpējusies par īpašu svētku noformējumu. Martina kristību krāsās veidotās galda kartēs viesi rakstīja mazajam novēlējumus.

Arī māmiņa un krustmāte bija parūpējušās par vienādiem tērpiem, lai visa šī diena būtu svinīga un atmiņās paliekoša. Tāpat kristības ir viens no skaistākajiem notikumiem, kuru vecāki vēlas iemūžināt fotogrāfijās, lai bērniņam augot, būtu iespēja redzēt to, cik šī diena bijusi nozīmīga, tāpēc mēs nereti vēlamies veidot īpašu foto albumu, kurā apkopotas šīs dienas skaistākie mirkļi.

Šādam nolūkam mēs varam izmantot ļoti mūsdienīgu pieeju – veidot nevis foto albumu ar printētām bildēm, bet gan foto grāmatu, kura ir iesieta cietos vākos un sevī glabā mūsu dārgās atmiņas.

20151002090840-77209.jpg

 

Meklējot internetā, kas kaut ko tādu varētu palīdzēt paveikt, māmiņa Dina uzgāja interneta vietni zoombook.lv, kurā ikviens var izveidot foto grāmatu, kādu vien vēlas, piemērotu ikvienu atmiņu glabāšanai – košu un krāsainu, askētisku vai ieturētu noteiktā stilā. Šim nolūkam iespējams izmantot dažādas aplikācijas, kurās iespējams gan pievienot tekstu, gan zīmētus pasaku tēlus, visu, ko kāro mūsu sirds.

Arī foto grāmatas vāka noformējumu mēs varam veidot paši – tie var būt samta vai mākslīgās ādas vāki, tie var būt glancēti cietie vāki ar mūsu izvēlēto bildi, iespējas ir patiesi neierobežotas, gluži tāpat kā foto grāmats saturs – bildes uz glancēta vai matēta papīra un sakārtotas tādā secībā, kā paši to būsim vēlējušies. 

Izrādās vienas no biežāk veidotajām foto grāmatām ir kristību atmiņu grāmata, tas nozīmē, ka kristības patiesi ir īpašs notikums.  

Mazā Martina kristību grāmata ir iesieta gaišos vākos, kas liecina par šīs dienas gaišumu un bildes kārtotas uz balta fona. Tā kā foto grāmatu māmiņa pasūtīja internetā, tad ir liels prieks to saņemot atvērt, jo taustāmā veidā tā ir vēl skaistāka.

Mēs paši esam atbildīgi par to, kādus svētkus piedzīvosim, ja vēlamies, lai tie ir atmiņā paliekoši, par to ir jārūpējas un jāgatavojas laikus, lai pēc tam, šķirstot atmiņu albumus, varētu teikt, ka šo notikumu noteikti neaizmirsīsim nekad!

Noskaties video un ieskaties Martina kristību dienā!

Māmiņu Klubs

Zoombook.lv

20150508114734-93295.jpg