Sagaidām pavasari veseli!

Sagaidām pavasari veseli!

04. Mar 2013, 14:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl tikai daži soļi un pavasaris būs klāt! Tas nekas, ka sniegi visapkārt! Dažas dienas, dažas nedēļas un putnu čivināšana būs kļuvusi vēl skaļāka, saules stari – arvien siltāki un mīļāki. Tomēr mēs taču zinām, ka brīdis, kad satiekas ziema un pavasaris, var izrādīties pārsteigumu pilns – te silts, te auksts, te jauks, te drēgns, te sauss, te slapjš. www.bernsklepo.lv aicina sagaidīt pavasari mirdzošām acīm, nevis slimības nomāktiem. Īpašie padomi par vēsajam laikam raksturīgo lasāmi Bernsklepo.lv Ziemas ābecē.

Lai gan ir marta mēnesis, sniegavīrus celt vēl var, arī slapjums, sniegam kūstot, vēl noteikti būs. Kā bērnu pareizi saģērbt? Izradās – no aukstuma daudz labāk pasargās vilnas materiāla apģērbs, nevis sintētika. Turklāt vēlams bērnu ģērbt vairākās kārtās un tā, lai viņš var brīvi pakustēties. Lai saglabātu plaušu veselību, nevajag bērna mutei priekšā likt šalli vai džempera apkakli, jo caur to bērns ieelpo siltu un mitru gaisu, bet nākamajā brīdī, kad audums vairs nav priekšā mutei, plaušās ieplūst āra vēsais gaiss. Šādas krasas gaisa pārmaiņas var būt par iemeslu kārtējai slimošanai un klepum.

Bernsklepo.lv aicina šajā mānīgajā laikā tik aktīvi nedoties ar bērniem uz lielveikaliem un lieliem publiskiem pasākumiem iekštelpās, jo ir liela iespējamība, ka cilvēku vidū būs kāds, kuram ir gripa vai kāds cits elpceļu vīruss. Bērniem nevajadzētu doties ciemos, ja jubilārs apslimis. Tas nekas, ka sirsniņa sāp par to, ka spēlēšanās jāatliek. Būs taču daudz jaukāk būt kopā, kad visi būs veseli. Palikt veselam noteikti palīdzēs regulāra roku mazgāšana, līdz ko esat ienākuši mājās. Lai šo procesu bērnam padarītu pēc iespējas patīkamāku un aizraujošāku, var izmantot dažādu krāsu un smaržu ziepes.

Ziemas un pavasara mija ir viduspunkts starp diviem gadalaikiem. Arī atrašanās automašīnā savā ziņā ir viduspunkts starp būšanu iekštelpās un atrašanos laukā. Jo garāks pārbrauciens, jo lielākā uzmanība jāpievērš tam, kāda ir temperatūra automašīnā. Ir jāizvēlas no divām iespējām – vai nu automašīnā noregulēt vēlamo temperatūru, vai arī novilkt vai uzvilkt kādu drēbju kārtu, lai izvairītos no salšanas vai sasvīšanas.

Visus Ziemas ABC  padomus skatiet latviešu valodā vai krievu valodā

20130213102851-62901.jpg

www.bernsklepo.lv