Pičiņu,pačiņu drēbītēm.

Pičiņu,pačiņu drēbītēm.

15. Feb 2016, 14:39 mamma27 mamma27

Veļas mazgāšana mūsu ģimenē notiek bieži-man jau šķiet ik pārdienas griežas mašīna.Un visu cieņu cilvēkam ,kas to izgudroja! 

Kad piedzima pirmais bērns,ļoti cītīgi šķiroju drēbes un pirku mazgāšanas līdzekļus,kas paredzēti bērnu drēbēm.Izvēlējos Neutral. Bet diemžēl taas netika galā ar traipiem. Tad nu palēnām mainot līdzekļus ,meklējot ,kuri ir draudzīgi dabai, mazulim un mums atradu mūsu pašu ražoto Kastani. Ik tā zināms jau sen,tomēr atgriezies ar jaunu kvalitāti un piedāvājumu. 

20160215142104-67308.jpg

Tieši šis ir mans mazgāšans līdzeklis. Pārsvarā mazgāju tieši ar šo Kastani-gan bērniem ,gan pieaugušajiem. 

Bet nav tā ,ka ik palaikam nepamēģinātu ko citu. Skatos uz akcijām,jaunumiem. Ja redzu piedāvājumā kādu citu līdzekli,kas ir bērnu drēbēm un ir vēlme izmēģināt,tad nopērku. Šad tad lietoju Persil sensativ, šad tad triobio. Man patīk izvēlēties tādus mazgāšanas līdzekļus kas ir vai nu ražoti Latvijā,vai kuri ir dabīgāki. Liela loma ir smaržai. Man ļoti nepatīk ,ja pēc veļas mazgāšanas visa māja smaržo(smird) pēc veļas pulvera. Tāpēc cenšos izvēlētēs pēc iespējas neitrālāku aromātu.

Ar mīkstinātājiem aŗi neaizraujos. īstenībā vienīgais ko izmantoju ir Dūna.Bet vilabāk patīk neitrālais,nevis ar aromātiem. 

Tomēr ,lai cik labi ir mazgāšans līdzekļi, ne vienmēr tie tiek galā ar mazā bēbīša dzeltenajiem pleķiem,kas gadās ļoti bieži. Tad nu talkā ņemu parastās veļas ziepes.20160215142735-75368.jpg

Ar  tām ieziepēju traipu, un tad skatos, vai nu skaloju uzreiz ,vai atstāju  uz 10 min ,un mazgāju pēc tam. Citreiz saziepēju un metu veļas mašīnā un mazgāju kā parasti.

Ziepes tiek galš arī ar lielo bērnu sasmērētajām drēbēm. 

Vēl esmu pilnībā pārgājusi uz šķidro mazgājamo līdzekli. Kaut kā man nepatīk tie pulveri vairs. Un izvēloties saudzīgos mazgāšanas līdzeļus , varu arī reiz pa reizei izmazgāt veļu ar rokām un tās nepaliek ne sausas,ne ar sarkaniem pleķiem,kā gadījās ar pulveri.Vēl mēģinu mazā bēbja drēbes mazgāt atsevišķi vai ar māsas drēbēm kopā. 

Tā nu mēs mazgājam savu mīluļu un savas drēbes.