Pētījums: māneklīša lietošana neapdraud krūts zīdīšanu

Pētījums: māneklīša lietošana neapdraud krūts zīdīšanu

01. Sep 2013, 13:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esot dzemdību nodaļā, droši vien ne viena vien māmiņa saņēmusi ieteikumi dot māneklīti pēc iespējas vēlāk, lai neradītu bērnam sajukumu un netiktu ietekmēta krūts barošana. Nesen veikts pētījums atklājis, ka māneklīša došana mazulim neapdraud krūts zīdīšanas izdošanos.

Pētījuma laikā novērojot 2250 mazuļus, kas dzimuši no 2010. līdz 2011. gadam, atklāja, ka ekskluzīvas krūts zīdīšanas rāditāji pazeminājās no 79% uz 68%, ja mazulim netika vairs dots māneklītis. Lai gan PVO iesaka ar krūti barotiem mazuļiem nedot māneklīti, šie pētījuma rezultāti rosina apdomāt optimāli ilga māneklīša lietošanu.

Pētījuma līdzautore Laura Kaira (Laura Kair), pediatrijas rezidente Oregonas Universitātes Bērnu slimnīcā, uzskata, ka pieņēmums, ka māneklīša lietošana rada problēmas krūts zīdīšanā, saglabājas.

Dr.Ričards Šanlers (Richard Schanler), Amerikas Pediatru Akadēmijas priekšsēdētājs atzīst: "Šis pētījums nav pietiekami tālejošs, jo tajā nav informācija par to, cik liels atbalsts krūts zīdīšanā tika sniegts šīm māmiņām un arī tas, kā mazuļi tika mierināti.Tādējādi nav iespējams veikt tik radikālus secinājumus, kas izmainītu pieņēmumus, kas izveidojušies gadu gaitā."

Kad Tu mazulim piedāvāji māneklīti? Kā tas ietekmēja krūts zīdīšanas uzsākšanu?