Pasargā mazo deguntiņu no aukstuma!

Pasargā mazo deguntiņu no aukstuma!

19. Feb 2013, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar aukstuma iestāšanos, pašiem mazākajiem bērniem pastaigas vairs nav tik ilgas, kā siltajā gada laikā. Bet tā kā pastaigas ir bērnam neatņemama dzīves sastāvdaļa, ir vērts aizdomāties par to, kā pasargāt viņa maigo ādu no nelabvēlīgās ziemas ietekmes.

Parasti pati neaizsargātākā bērna ādas daļa ir deguns un vaigi, jo tos visvairāk skar vējš un aukstums.

Pediatre Lolita Zorge un dermatoloģe Džuljeta Ulmane ir vienotas viedoklī par to, ka maigās ādas aizsardzībai nepieciešams ir speciāls krēms.

"Jo taukaināks krēms, jo labāk, jo bērna ādā ir vairāk ūdens, kā pieaugušā ādā. Un tam, protams, jābūt bērnu ādai paredzētam krēmam", - atgādina pediatre.

"Pavisam maziem bērniem krēmu var uzziest tikai uz deguna un vaigiem, jo tos bieži appūš salā vējš. Ja mazulis nēsā cepurīti, kura ļoti labi piesedz seju un ir redzamas tikai acis, tādā gadījumā bez krēma var iztikt. Un tomēr speciāls krēms, kurš uzziests plānā kārtiņā tik un tā nekaitēs un saglabās ādai nepieciešamo mitrumu", - piekrīt dermatoloģe.

Aizsargkrēmi, kas pasargā no aukstuma ir jāuzziež uz ādas vismaz 40 minūtes pirms došanās ārā. Te ir ļoti svarīgi nepārspīlēt. Krēms jāuzziež plānā, plānā kārtiņā.

Ziniet, kā viegli var noteikt nepieciešamo krēma devu? Uzspiežat krēmu uz pirksta galiņa. Viss, ar to pilnībā arī pietiek.

Izvēloties krēmu savam mazulim, papēti krēma sastāvu, vēlams, lai starp sastāvdaļām būtu E vitamīns un pantenols

Vitamīns E piedalās ādas elpošanas procesos un olbaltumvielu, tauku, ogļhidrātu metabolismā. Tāpat vitamīns E ir antioksidants, kurš pasargā organismu no brīvo radikāļu kaitīgās iedarbības.

Kopā ar citiem vitamīniem tas uztur arī vajadzīgo ādas aizsardzību stresa situācijās, ko ādai rada vējš un aukstums, protams, āda tiek arī pilnvērtīgi barota. Šī vitamīna unikālā īpašība ir noturēt citu vielu oksidāciju, ļaujot šo vitamīnu izmantot kā nekaitīgu un pat ādai vajadzīgu konservantu, kas īpaši aktuāli ir bērnu kosmētikas ražošanā.

Pantenols, provitamīns B5 piedalās audu reģenerēšanā (dziedinoša iedarbība), kā arī tas stabilizē ādas mitrumu.

Neskatoties uz to, ka ārā ir auksti, noteikti dodies ārā pastaigāties kopā ar mazuli, jūs abi ne tikai gūsiet baudu no kopīgas pastaigas un rotaļām sniegā, bet tiks nostiprināta arī mazuļa imunitāte, un organisms tiks bagātināts ar skābekli.

Patīkamas pastaigas!

Māmiņu Klubs

Pamēģini Bubchen krēmu vēja un slikta laika apstākļos!

20130214100825-90343.jpg