Mūsu atsauksme par Canpol Babies krūzītēm

Mūsu atsauksme par Canpol Babies krūzītēm

27. May 2014, 15:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas Un atkal mēs esam ekspertu lomā, šajā reizē testējām Canpol Babies krūzītes, un tāpat, padalījāmies arī ar saviem iespaidiem Māmiņu Kluba ONLINE TV raidījumā 23.05.

Manai meitiņai pašlaik ir 5,5 mēneši, un esam uzsākuši iepazīšanos ar piebarojumu. Sakarā ar to, kā arī ar to, ka ārā ir ļoti karsta vasara, mēs sākām dot meitiņai dzert ūdeni.

20140526004601-92725.jpg

Un te nu radās jautājums - dot ūdeni dzert no pudelītes, vai uzreiz no mācību krūzītes. Mans uzskats ir tāds, ka pudelīte vajadzīga ir tikai pieniņa dzeršanai, bet ūdenim ir jābūt krūzītē ar snīpīti. Kā pašu pirmo krūzīti es jau nopirku meitiņai krūzīti no NUK ar mīkstu snīpīti. Ūdens tecēšanas ātru regulē pats bērniņš, bet maigais snīpītis netraumē maigās smaganiņas. Skatoties, kā meitiņa no krūzītes dzer, sapratu, ka šis process ļoti atgādina zīšanu no pudelītes, bet ūdentiņš ir jādzer, nevis jāēd.

20140526004706-10181.jpg

Ja runājam par Canpol krūzītēm, mūsu komplektācijā arī bija krūzīte ar mīksto snīpīti.

20140526004730-29523.jpg

Vienīga, kas Aminai it kā atbilst vecuma ziņā. Snīpītis, protams, patika viņas smaganām, bet pa krūzītes 3 caurumiņiem pārāk strauji tek ārā ūdens un tas līst uz visām pusēm. Labs veids, kā ātri padzirdināt bērniņu karstā vasaras dienā. Bet dzirdināt no tādas krūzītes mazuli var tikai pieaugušais, jo, ja viņai pašai dod rokās, tad viss būs vienā ūdenī. Un tāpat šai krūzītei, diemžēl, nv nekāda aizsargājoša uzgalīša, kas ir ļoti svarīgi bērna higiēnai. Krūzītes pluss ir tas, ka tā ir caurspīdīga, un var redzēt, cik daudz bērniņš ir izdzēris.

Otrā krūzīte ieteicama bērniņiem vecumā no 9 mēnešiem. Ciets snīpītis, viens caurumiņš, mutītē ielīst samērā ātri, bet ne tik ātri kā no pirmās krūzītes.

20140526004839-33271.jpg

Milzīgs pluss ir tas, ka ir aizsargājošs uzgalis jeb vāciņš, kas piestiprināts pie pašas krūzītes. Tas nodrošina higiēnu. Krūzīte nav caurspīdīga, un nevar redzēt, cik daudz ir izdzerts, un cik vēl krūzītē atlicis. Tādu krūzīti es pagaidām nevaru mazulītei pašai dot, tikai savās rokās, jo no tās ūdentiņš līst ārā. Bet tā kā ir vāciņš un ūdens tecējums nav tik straujš, šī krūzīte man patika vairāk.

Trešā krūzīte, kas apgāžoties neizlīst, ir caurspīdīga. Tai ir ērti rokturīši tā kā no apakšas.

20140526004905-78689.jpg

Šo krūzīti rokās mazulim pašam ir ērtāk turēt kā pārējās. Bet padzerties no tās nav tik viegli, jo ūdentiņš ir mutītē jāievelk kā zīžot, kas manai meitiņai pagaidām īpaši labi nepadodas. Bet tas ir laika jautājums, un domāju, ka pēc kāda mēneša, krūzīte būs mums pati ērtākā. Jo no šīs krūzītes mazulim padzerties ir visērtāk tieši pašam.

Ceturtā krūzīte arī ir tāda, kas neizlīst, kad ir apgāzta. Tai ir košs gotiņas dizains, neslīdoša apakšiņa.

20140526004938-18607.jpg

 - tas ir pluss, kad bērniņš sēž krēsliņā, piemēram. No šīs krūzītes es pati sākumā nesapratu, kā lai padzeras, jo ir samērā spēcīgi jāzīž. Domāju, ka tas ir pa spēkam tikai 1-,5 gadus vecam bērniņam, lai gan iespējams, ka arī kāds 9 mēnešus vecs mazulis saprastu, kā krūzīte "strādā". Pagaidām to mēs liekam plauktā, ļaujot meitiņai paaugties. Iespējams nākošajā rudenī - vasarā krūzīte mums kļūs par mīļāko krūzīti.

Mūsu rezumē - no piedāvātajām krūzītēm mūsu favorīts ir krūzīte nr.2, ar cieto snīpīti un vāciņu. Pagaidām mana mazulīte dzer pavisam nedaudz, un man nav sarežģīti viņai palīdzēt pieturēt krūzīti un paskatīties, lai viņa pati neaplietos. Un tomēr ar tādu krūzīti ir reālāk bērniņu padzirdīt, jo mutītē ūdens tek ar nelielu strūkliņu un nekāds karstums mazulītei pāri nevar nodarīt.

Paldies par uzmanību, jūsu eksperti,

Sabīne un Amina (5,5 mēneši)