Mini Dāma Amēlija

Mini Dāma Amēlija

24. Feb 2014, 20:33 Santuciite_m Santuciite_m

1. Kā tevi sauc un cik veca tu tagad esi (gadi, mēneši)? Pastāsti, kā māmiņa ar tēti izvēlējās tev vārdiņu, cik tas bija vienkārši vai sarežģīti un kādi vēl bija varianti, kā arī pastāsti, kāpēc beigās tomēr tiki pie šī vārdiņa, un vai tas notika pirms dzemdībām vai jau pēc.

  • Mani sauc Amēlija, 17. februārī man palika apaļš gadiņš! Mamma ar tēti manu vārdiņu izvēlējās diezgan vienkārši, viņiem prātā bija viens un tas pats vārdiņš  gan tētis gan mamma gribēja mani saukt par Amēliju pirms vēl zināja vai būšu maza lēdija vai džentlmenis. Puikam gan vārdiņu nedomāja jo sirsniņa abiem teica ka būs meitenīte !

2. Kurā grūtniecības nedēļā tu nāci pasaulē, kurā dzemdību iestādē un kurā nodaļā?

  • Pasaulē man vajadzēja nākt pašā skaistākajā dieniņā 14. februārī Visu mīlētāju dienā! Bet es izlēmu pieteikties trīs dieniņas vēlāk Ogres dzemdību nodaļā.

3. Kā sauc tavu mammu un tēti? Vai viņi ir apmierināti ar vārdiem, ko viņiem vecāki devuši, vai arī viņi bija no tiem, kas bērnībā vārdu gribējuši mainīt?

  • Manu mammu sauc Santa un tēti Viktors, gan mamma, gan tētis ar saviem vārdiņiem ir apmierināti un patīk, tētis tika nosaukts sava tēta vārdā, bet mammao vārdiņu izdomāja viņas māmiņa ar tēti kopā!


4. Puisītis vai meitenīte? Uz kādu atbildi vairāk bija vērsti tavi vecāki, kad tevi gaidīja, un kāda bija pirmā reakcija, kad viņi uzzināja, ka gaidāma MEITIŅA?

  • Abi viennozīmīgi juta un zināja ka būs metiņa, gribēja meitiņu ar tēta brūnajām acīm, un tā arī ir, man ir tēta brūnās ačteles, arī brālis dakterei teica ka viņam būšot maza peciņa ko mīlēt - Amēlīte, tapēc reakcija bija, tas bija milzīgs prieks un laime un sapratām ka intuīcija mūs nepievīla jo tik ļoti gribējām mājās mazu princesīti ko lutināt gan vecākiem gan brālim.


5. Kāds mammai un tētim bija priekšstats par to, kā audzināt meitiņu? Vai tas šķita sarežģīti, vai tomēr ļoti vienkārši?

  • Lai gan man ir brālītis, tomēr mani audzināt bij kā no jauna, savādāki niķi un stiķi uzvedība un raksturiņš. Audzināt mani nav nemaz tik vienkārši  man visu gribās zināt un redzēt un mazliet arī paniķoties un blēņas padarīt ar brāli, tapēc katrs bērniņš tas ir kā no jauna viss. 


6. Rūpes par meitenīti atšķiras no rūpēm par zēnu. Kā ar to tika galā vecāki, vai nav bijušas kādas problēmas, vai noteiktas grūtības? Ja jā, tad kādas?

  • Taka man ir arī brālis tad mamma saka ka ar viņu bija vieglāk, viņs bija mierīgs un spēlējās gan gultiņā gan uz grīdas ar mantiņām, bet es labāk ātrak gribu skriet un man mantiņaas īpaši nepatīk, man labak patīk bļodiņas un kausiņi kad mamma taisa ēst, man visu gribās zināt un nemaz negribās sēdēt uz vietas.


7. Kādas krāsas ratiņus tev izvēlējās vecāki - neitrālas krāsas vai "meiteņu" krāsas? Cik svarīgi viņiem tas bija?

  • Mani ratiņi ir sarkanā krāsā, tā ir krāsa kas patīk maniem vecākiem, un ļoti piestāv arī man.

8. Vai vecāki pieturas pie noteikumiem, ka "zēniem jāvelk zilas drēbes, meitenēm - rozā"? Kādas krāsas apģērbs tev ir vairāk? Vai ir rozā vai zilas krāsas?

  • Manā drēbju skapītī ir dazādas krāsiņas, vislabāk man piestāv zaļa krāsa, bet velku drēbītes gan rozā, gan zilas. mamma ar tēti neuzskata ka meitenei jāstaigā tikai rozā drēbītēs.


9. Vai tev ir tipiskās "meiteņu" rotaļlietas? Parādi tās un pastāsti, ar kurām no tām tev īpaši patīk rotaļāties! Vai tev ir rotaļlietas, kas skaitās "zēnu" (automašīnas, ieroči utt.)? Ja nē, tad kāpēc, ja jā, tad parādi tās.

  • Man ir gan lellīte kas raud, gan ratiņi, tajos gan biežāk gribu savu sunīti vizināt vai pati iesēsties, bet arī lellīti protu tur ielikt, spēlējos arī ar lielo brāli un viņa mašīnītēm arī tas ir ļoti interesanti.
  • 20140224202525-54385.jpg

10. Vecākiem šķiet, ka draudzība starp vīrieti un sievieti nepastāv, ir vien ļoti reti izņēmumi. Bet bērnībā viss ir citādi. Vai tev ir kāds draugs - zēns? Cik sen esat pazīstami? Cik bieži jūs tiekaties? Kā kopā rotaļājaties?

  • Man ir draugs Rihards viņam ir 1.8 mēneši, mēs spēlējamies kopā ar mantiņām, arī ar saviem brālēniem spēlējos un māsīcām kas ir mazliet vecāki kā es, spēlējamies ar lego klucīšiem vai skatamies bilžu grāmatiņas.

11. Vai tev ir brālis vai māsa? Varbūt -gan viens, gan otrs. Pastāsti, kā viņus sauc, un cik veci ir viņi. Pajautā vecākiem, kā atšķiras zēnu un meiteņu audzināšana? Kādas atšķirības viņi pa šiem gadiem pamanījuši? Vai viņiem pašiem ir brāļi un māsas?

  • Man ir 4. gadus vecs brālis Patriks Daniels mans brālis mani ļoti mīl un lutina, mamma teica ka ar brāli bija vieglāk viņš bija mierīgāks, bet ,man kā jau dāmai ir savas kaprīzes un untumi. Manai mammai ir divi brāļi un trīs māsas, bet tētim ir trīs brāļi un viena māsa. 
  • 20140224202624-64823.jpg

12. Pajautā saviem vecākiem, kādas kopīgas intereses viņiem bija ar saviem vecākiem (vai viņi kopā gatavoja ēst, vai rotaļājās, vai spēlēja šahu, vai devās makšķerēt, vai uz veikaliem devās kopā iepirkties utt.).

  • Abi vecāki visbiežāk rotaļājās ar saviem vecākiem, gan devās pastaigāties vai ārā svaigā gaisā pagalmā!

13. Parādi fotogrāfijās sevi un savu ģimeni!

20140224203029-51431.jpg

20140224202948-54475.jpg

20140224202712-20759.jpg

LIELAIS Huggies® Ultra Comfort blogu konkurss zēniem un meitenēm 

20140219153532-22570.jpg