Piedalies pieredzes stāstu konkursā un laimē stilīgo Art Touch datora peli!

Piedalies pieredzes stāstu konkursā un laimē stilīgo Art Touch datora peli!

15. Dec 2013, 09:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai skatījies 4.decembrī ONLINE TV interneta tiešraidi, kurā uzzinājām visu par savu datu un datora drošību? Tad tu, pavisam noteikti, esi starp tām, kas zina - no nelegālajām datorprogrammām vajadzētu atteikties, un - būtu jāparūpējas par sava datora drošību! Aicinām piedalīties Microsoft Latvia komentāru konkursā, kurā ir iespējams laimēt Art Touch dizaina datora peli!

Kā piedalīties konkursā?

Piedalies Māmiņu kluba un Microsoft Latvia konkursā un laimē Art Touch  datora peli.

Dalies savā vai ģimenes pieredzē par saskarsmi ar nelegālu vai novecojušu datorprogrammu lietošanu, atklājot kā tas ir apdraudējis Tavu datu drošību, un kādi ir bijuši šīs problēmas risinājumi un sekas.

Piedalīties konkursā vari, rakstot tepat komentāros vai iesūtot blogu rubrikā Pirmsskola, izvēloties tagu Mūsdienīga-ģimene-un-tehnoloģijas.

Balva

- stilīgā Art Touch datora pele

20131202094031-89704.jpg

 

Konkursa norises laiks: īdz 15. decembrim.

Uzvarētājs tiks paziņots 16. decembrī portālā www.maminuklubs.lv

Māmiņu Klubs

lauvinja lauvinja 14. Dec 2013, 09:57

Mūsmājās pagaidām nav nepieciešamas vis,visjaunākās tehnoloģijas un datorfīčas, tāpēc ir reizēm kaitinoši, kad saproti, ka nevari kaut ko izmantot no tām pašām bezmaksas programmām vai fīčām, jo tava datora pamatprogrammas vienkārši ko tādu nesaprot.

Saprotu, ka visi grib pelnīt un nav jēdzīgi ražotājam gatavot kaut ko, kas savietojas ar kaut ko vecu, jo jāskatās uz priekšu, tomēr reizēm tā vien šķiet, ka progress ir ražotāju interesēs, ne lietotāju. Bet tā nu tas mūsdienās ir!

Mamuķītis Mamuķītis 13. Dec 2013, 16:59

Esmu diezgan neaptēsat visās tehnoloģiju lietās un man nav ne mazākās jausmas , kas ir vai nav manā datorā. Bet nekad nepirktu lietotu datoru vai lombardā. Tikai jaunu!

Banija Banija 11. Dec 2013, 15:42

Man, acīmredzot, ir palaimējies, jo strādāju IT kompānijā, savukārt dzīvesbiedrs ir programmētājs, tādēļ IT jomā jūtos kā zivs ūdenī. Pirms iegādājamies datoru, vienmēr tiek veikta izpēte, kurš ir labāks, kvalitatīvāks. Ja es to vērtēju tikai pēc izskata līmenī "patīk - nepatīk", tad dzīvesbiedram ir strikti noteikti parametri, kas noteikti jāņem vērā. Protams, mūsu ikdiena ir komunikācija ar kolēģiem e-pastā, skypā, tādēļ NEKAD neveru vaļā pielikumus vēstulēm, kuras liecina par spamu, ir no nezināmiem sūtītājiem vai arī paziņo par, ak Tavu laimi, laimētu miljonu (būtu jau jauki, protams). Tāpat arī gadījumos, kad saņemu reklāmas paziņojumus no uzņēmumiem, kuru gadījumā zinu, ka pati tiem neesmu pieteikusies, necenšos klikšķināt uz atteikšanās linka (jo sevišķi, ja e-pasts ir svešvalodā), jo tas tikai vēstules sūtītājam dos zaļo gaismu tam, ka e-pasts tiešām ir eksistējošs un var sūtīt simtiem spama vēstuļu.
Tā kā ikdienā rakstu vairākus privātus blogus, izmantoju dažādas "askiment" opcijas, kas ļauj uzcelt barjeru un robotiem-spameriem traucē dzīvi, neļaujot pievienot drazainus komentārus.
Bet kā rūpējos par savu privāto datoru? Nenoliedzami, obligātais minimus ir antivīrusa jaunākā programma, nekādu mistisku programmu, internetā atrastu nezināmu failu lejuplādēšana datorā. Tāpat arī ignorēju no draugiem saņemtos sype ziņojumus, kuros teikts "re, kādu bildi es atradu", jo zinu, ka man zināmie cilvēki tā nerakstītu, tas visticamāk ir vīruss....

nosiguldas nosiguldas 05. Dec 2013, 10:47

Manā gadījumā vīrusu bija tik daudz, ka vieglāk bija veco datoru nomainīt ar jaunu. Pēc tā rūpīgi apsveru katras programmas nepieciešamību manā datorā un to, kur es to iegādājos.

Esmu izmantojusi nelegālas datorprogrammas, un to vairs nekad nedarīšu, jo neesmu tik bagāta, lai savas vieglprātības dēļ katriez iegādātos jaunu datoru.