Mammas laime un prieks: Mazulis pirmo reizi apvēlās

Mammas laime un prieks: Mazulis pirmo reizi apvēlās

06. Jun 2017, 09:50 FejuFeja FejuFeja

Ir reizes, kad vajag vienkārši atslābt un negaidīt. Tas attiecas gan uz bērna audzināšanu, gan uz dzīvi kopumā. Bet vēl kas svarīgi – ignorēt visu dīvānu ekspertu diagnozes, ka mans bērns noteikti ir slims, ja jau 6 mēnešos vēl neveļas.

Un tā arī darīju...

Vakar pašā vakarā, ar mazo meitiņu laiskojoties gultā, skatos- hop, mana mazā dāma apveļas! Pārsteigumā izberzēju acis, jo šķiet, ka es taču redzu realitāti, ne? Saucu vīram, bet mazā čiepiņa pa to laiku priecīgi gugina kā strautiņš pavasarī.

Pēc brīža – hop, atkal apveļas. Un viņai tas padodas tik viegli, it kā to būtu darījusi ja ne mēnešiem, tad nedēļām ilgi. Acīmredzot, visu šo laiku viņa prātā apsvērusi labāko velšanās taktiku un nu to izlēmusi realizēt dzīvē. Jāteic, ka tas bija tā vērts, jo sanāk mazulim tas ļoti raiti un bez aizķeršanās.

Kāda ir šī stāsta morāle? Māmiņ, atslābsti, jo viss nāks ar laiku. Nāks tad, kad bērns tam būs gatavs. Vienkārši baudi laiku kopā ar bērniņu, radot viņa attīstībai piemērotu vidi. Necenties viņu pārstimulēt, cenšoties mākslīgi viņam velties.