16 lietas, ko mammas var sniegt meitiņām

16 lietas, ko mammas var sniegt meitiņām

20. Jan 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meitenes.Viņas šķiet tik trauslas un tik jaukas. Esam apkopojuši 17 lietas, kas meitenēm būtu vajadzīgs saņem no māmiņas. Katru dienu.

Saki, ka meitiņa ir skaista! Katru dienu!  Saki to tad,kad viņa valkā skaistāko kleitu vai netīrākos džinsus un tenisa kurpes. Un neaizmirsti apliecināt, ka viņa ir vairāk nekā skaista! Viņas skaistuma pierādījums ir ne tikai āriene,bet arī sirdsiltums un viņas īpašā personība!

Ļauj fantazēt! Bārbijas, princeses un poniji. Ļauj vaļu fantāzijai un neierobežo to! Lai meitiņa sapņo, rotaļājas ar vienradžiem, prinčiem un princesēm.

Apliecini viņas vērtību! Parādi, cik daudz meitiņa ir vērta! Parādi, ka nav nozīme tikai ārējai čaulai, bet arī saturam, mācot būt gudrai, laipnai, zinošai. Palīdzi viņai atklāt, kas viņa ir un kas viņa vēlas būt.

Ļauj būt lielai! Kurai mazajai dāmai nepatīk uzvilkt mammas kurpes vai uzlikt kaklarotu?! Ļauj meitiņai iejusties Tavā adā,jo viņa paceļ acis un vēlas būt kā Tu! 

Dziediet kopā ar matu sukām! Vai atceries savu bērnību, kad matu suka bija mikrofons? Uz brīdi aizmirsti mammas lomu un esi meiitņas draudzene, dziedot kopā vannasistabā vai koridorā pie spoguļa... izmantojot matu sukas kā mikrofonus!

Sapucē meitiņu! Protams, meitiņas var būt īstas princesītes ar uzlakotiem nadziņiem, sapostiem matiem, uzkrāsotām lūpām. Protams, te nav runa par pārspīlējumu, bet tā ir kāda kopējā aktivitāte, kas sagādās prieku jums abām!

Iemāci mīlēt! neapdomīgi un bez atrunām. Iemāci meitiņai, ka viņas vīram būs jābūt mīlētam un ļauj saprast, kāda ir šī beznosacījuma mīlestība, lai meiitiņa iemācītos to parādīt arī saviem bērniem!

Māci būt maigai.. un stingrai! Meitenēm vajadzes abās šīs īpašības! Ja runa par dzīvnieku aprūpi un laipnību, tad jābūt raksturā maigākam, savukārt, spēlējot futbolu ar brāli vai pastāvot stingri par saviem uzskatiem, jābūt stingram.

Iemāci būt pašai! Ar savām idejām. Parādi, cik nozīmīgi ir atrast laiku, lai atpūstos, palasītu grāmatu, padzertu tēju vai vienkārši pasapņotu. Pastāsti un parādi, ka identitātes meklējumi un uzmanības pievēršana veido cilvēka personību.

Parādi, kā mamma mīl tēti! Jau mazotnē tiek veidotas attiecības un priekšstati par to,kā veidojas vīrieša- sievietes attiecības. Parādi,kā mamma mīl tēti; atklāj, kā sieviete var izrādīt mīlestību vīrietim! Un pat tad, ja ar partneri neesat vairs kopā, arī citā veidā vari atļauties mīlēt meitiņas tēvu,kurš devis dzīvību tik lieliskai meitiņai.

Iemāci ticēt sev! Bet kad tas nav iespējams, iedrošini viņu! Pasaule ir visai biedējoša, pilna nenoteiktības un sāpju. Iedves ticību, ka viņa spēj ar visu tikt galā, ka viņa var paveikt jebko un neviens nespēj viņu apturēt.

Kopīgi izraudieties! Kad nomirst pirmais mājdzīvnieks, tiek nodarīts pāri vai tieši otrādi ir laime līdz asarām, meitiņai ir svarīgi,ka esi kopā ar viņu arī šādā situācijā! Dalies priekos un bēdās!

Iemāci cienīt! Un iemāci arī pieprasīt cieņu no citiem! Meitiņai ir jāzina, ka arī puišiem ir viņa jāciena un arī citas draudzenes, kuras viņu neciena, nav pelnījušas viņas draudzību.Turklāt, ja viņa necienīs cilvēkus, arī citi viņu necienīs.

Novērtē un iemāci novērtēt lietas, kas viņai pieder! Palīdzot justies atbildīgai par savu vietu, stūrīti, viņa sajutīsies īpaša!

Ļauj būt pašai! Pat tad, ja viņa nav tāda, kādu biji iedomājusies! Ļauj viņai būt klusai un kautrīgai vai skaļai un atvērtai pasaulei. Nedumpojies un ļauj valkāt apģērbu, kuru Tu šķietami neizproti, klausīties mūziku, kura Tev  ir neizprotama. Ļauj eksperimentēt un atrast savu īpašo būtī'bu!

Ļauj viņai sajust mīlestību un saprast, ka viņai ir vieta, kuru viņa var saukt par mājām! Ļauj  viņai ierasties mājās jebkurā laikā! Sagaidi viņu ar atplestām rokām! Kad meitiņa ir jau liela, ielaid viņu savās mājās jebkurā laikā! Parādi, ka vari sniegt nebeidzamu mīlestību un atbalstu!

Māmiņu Klubs