Lielās Pastaigas idejas autore: Pasmaidi un arī tev pasmaidīs!

24. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lielās pastaigas idejas autore, pasākuma iniciatore un vienkārši aktīva māmiņa – Oksana pastāstīja mums par to, kā tad viss aizsācies, vairāk!

Kas ir Lielā Pastaiga?

Tās mērķis ir vienot māmiņas pēc jaukā mirkļa – pēc bērniņa dzimšanas. Mēs paliekam vienas, reizēm nezinām kādas problēmas risinājumu un nokļūstam internetā, kur iegūstam virtuālas draudzenes, bet – pavisam noteikti, katrai no mums vajag arī īstas draudzenes, ar kurām iepazīties un tikties dzīvē. Vienai otras pieredze, atbalsts patiešām var noderēt. Pastaigas mērķis ir iepazīties un iedraudzēties.

Kā radās ideja par Lielo Pastaigu?

Vienā jaukā pavasara dienā ieraudzīju Flashmobe, iedomājos, ka arī māmiņas varētu izveidot tāda veida pasākuma, piedāvāju ideju Māmiņu Klubam, un klubs mani atbalstīja. 1.aprīlī toreiz gan lija lietus, bet tik un tā – Pastaiga notika, ieguvām daudz draugus, ar kuriem kontaktējamies vēl šobrīd. Tā ir lieliska iespēja nebūt vienai!

Pilnīgi noteikti šī jau ir tradīcija, pirmajā gadā tā bija zemāka, bet lielākā aktivitāte – otrajā gadā. Pašlaik man e-pastā ir pilns ar vēstulēm, tā kā zinu – arī šogad būs ĻOTI liela atsaucība no māmiņām! MK portālā redzam regulāri rakstus, lai atbildētu uz visiem māmiņu jautājumiem par šo skaisto, vienojošo pasākumu.

Vairāk par šo gadu

Piedalās 17 rajoni un 24 pilsētas. Kopumā 41 vieta Latvijā ir pieteikta kā satikšanās vieta svētdienā, 26.maijā, kad visā Latvijā notiks Lielā Pastaiga!

Lai pieteiktos par organizatoru, aicinu sūtīt man e-pastu ar segvārdu MK, īsto vārdu, un vēstulē jānorāda vēlme pieteikt savu dalību pasākuma atbalstīšanā. Katrs var rakstīt uz – ogsphoto@inbox.lv

Māmiņas, laipni lūgtas piedalīties pastaigā!

Vislielākā atsaucība ir Rēzeknē, kur Pastaiga izveidota kā pilsētas svētki, pagājušajā gadā bija ap 300 dalībnieku, programma ir lieliska, visi ierodas ar baloniem un tiešām – svin svētkus! Tāpat arī Jēkabpilī ir gaidāmas rotaļas un citādas atraktivitātes.

Sapulcēt cilvēkus nemaz nav tik viegli, jāizdomā stafetes, veids, kā iepazīties, veids, kā ieinteresēt citus ierasties.

  • Pastaigā noteikti nav nekādu ierobežojumu – var ierasties gan mammas ar mazuļiem, kas sēž ratos, gan jaundzimušo mammas, gan mazo riteņbraucēju mammas un tēti! Mērķis ir rast jaunu draudzību starp sava rajona bērniem un vecākiem.
  • Pasākumā vienmēr gaidītas ir arī topošās māmiņas, kurām arī būs interesanti iepazīties savā starpā!
  • Pastaigai ir arī atpazīšanās zīme: krāsains balons. Ideāli, ja ir iespēja paņemt līdzi hēlija balonu, kurš pusdienlaikā vieglāk pacelsies gaisā kopā ar citiem baloniem. Mammas droši var interesēties pie konkrētās pilsētas organizatora, lai uzzinātu, vai ir vēl kāda īpaša atpazīšanās zīme. Dažas pilsētas izvēlas noteiktas krāsas lentītes,  lakatiņus vai pat nozīmītes.

Ar pozitīvu skatījumu uz dzīvi!

Kontaktu uzturēšana pēc pastaigas IR un tas ir pats galvenais. Māmiņas izveido tādus kā pulciņus, grupas, kontaktē savā starpā. Bērni iedraudzējas, vienā pilsētā dodas kopā uz dārziņu, un tā ir lieliska iespēja iepazīties ne tikai ar savas tautības mammām! Bērniem nav valodas robežu, viņiem ir svarīgi draudzēties. Mūs vieno vienādas problēmas, vienādi jautājumi, un nevajag baidīties vienam no otra. Sniegsim roku pretim viens otram! Pasmaidi un arī tev pasmaidīs!

Oksana

20130520135922-85147.jpg

Sīkāk par pasākumu lasiet Šeit

Apspriežam Lielo Pastaigu 4 Šeit

 

LIELO PASTAIGU-4

ATBALSTA

HUGGIES MITRĀS SALVETES

 

20130404094626-58643.jpg

 

20130404103525-29854.jpg