Krāsojamo bilžu stāsts: iespēja bērnam paskaidrot, kas ir slimība

Krāsojamo bilžu stāsts: iespēja bērnam paskaidrot, kas ir slimība

21. Feb 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lācēns, Mamma, Tētis, Astmonis Kāsulis un daktere Lāce Lācīte steidz palīgā vecākiem, kad jāatrod veids, kā bērnam saprotamā valodā izskaidrot, kas ir slimība.  Būtiskākais ir palīdzēt saprast – slimība neesi tu pats, slimība ir uzvarama. Krāsojamo bilžu stāsta varoņi vienotā stāstā dzīvo mājas lapā www.bernsklepo.lv.  

Krāsojamo bilžu stāsts ir palīgs vecākiem, lai runātu ar bērnu par veselības jautājumiem. Tās ir krāsojamās lapas, ko iespējams izdrukāt un dot bērnam izkrāsot, vienlaikus rodot iespēju uzsākt sarunu, piemēram, par to, kāpēc degunā jāpūš jūras ūdens, kā rīkoties, ja niez, kā rodas astma.

Krāsojamo bilžu stāsts ir veidots, lai dotu iespēju bērnam saprast, ka slimība nav viņš pats. Tas ir kaut kas, ko var veiksmīgi uzvarēt vai ar ko vismaz ir iespējams sadzīvot. Tādejādi bērnam būs vieglāk uzvarēt slimību un tikt galā ar tās izpausmēm – iesnām, acu asarošanu, klepu, niezi.

Stāsta gaitā, satiekot Astmoni Kāsuli, sportojot, domājot par savu ēšanu un brīvā laika pavadīšanu, Lācēns saprot: „Ja klausa mammu, tēti un dakteri Lāci Lācīti, dzer zāles un skalo deguntiņu, tad slimība beidzas un var atkal spēlēties kopā ar draugiem.”

Ienāc un apskaties!

 

20130213102851-62901.jpg

www.bernsklepo.lv