KOMENTĀRU KONKURSS: Mammas mīļdziesmiņa

KOMENTĀRU KONKURSS: Mammas mīļdziesmiņa

14. May 2017, 16:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņas dziedātās dziesmas ikvienam bērnam paliks atmiņā uz mūžu. No māmiņas dziesmas plūst vārdos neizstāstāma mīlestība un spēks, kas bērnu, neatkarīgi no tā, vai viņš vēl ir tikai mammas puncī, vai arī jau apmeklē bērnudārzu, nomierina, sargā un dziedina.

Vēl ne tik sen māmiņa dziesmas dziedāja Tev, bet tagad jau pati esi kļuvusi par mammu, un noteikti dziedi vai dungo savam bērniņam. Tā varbūt ir dziesmiņa par lācīti ar pekainām kājiņām, pelīti, kura velk vissaldāko miedziņu, dziesmiņa par alfabētu vai varbūt arī pašsacerēts dungojamais gabals.

Gaidot Mātes dienu, Māmiņu Klubs aicina piedalīties komentāru konkursā.

Tepat komentāros pastāsti, kuras dziesmas Tev savulaik dziedāja Tava mamma, bet kuras tagad dziedi saviem bērniem?

BALVĀ

Rotaļīgais, draudzīgais un dabīgais Wooly Organic lācis, kurš būs lielisks sabiedrotais mazulim. Tas ir pūkains draugs ar mīkstām ķepām, ar kuru bērnam patiks spēlēties.

20170508142653-46871.jpg

20170508142911-14432.jpg

Laimīgo izlozēsim un paziņosim 15.maijā.

inleila inleila 14. May 2017, 22:35

Man un manai māsai un brālim tika dziedāts populārākās šūpuļdziesmas: Aijā žūžu lāča bērni, Velc pelīte saldu miegu un Circenīša Ziemassvētki. Vairāk gan dziedāja vecmāmiņa. Vēl man patika Maza, maza meitenīte tek pa pļavu dziedādama. Pati gan maz dziedu bērniem, jo neesmu diez cik skanīgas balss īpašniece, bet katru vakaru lasu bērniem grāmatas.

Klintasmamma Klintasmamma 10. May 2017, 15:36

Mamma dziedāja Aijā žūžū, kuram es maziņa līdzi dungoju žūžū😀 Tagad, kad man pašai ir meitiņa, es arī esmu izvēlējusies šo skaisto dziesmu, ko Klinta 1.reizi dzirdēja uzreiz pēc dzimšanas, guļot uz mana vēdera😀 Protams, ir daudzas dziesmas ar pašizdomātiem un pārveidotiem tekstiem, bet Aijā žūžū noteikti ir mīļākā. Ak, ja puncītis sāp, tad dziedu: Velc pelīte saldu miegu mazajami bērniņam, savilkusi, sanesusi, sargā Klintas sapnīti, lai ne sāpes, lai ne bailes viņu naktī netraucē😀

mincenee mincenee 10. May 2017, 09:12

Man tika dziedāts Aijā žūžu lāča bērni, Velc pelīte saldu miegu un Circenīša Ziemassvētki. Meitiņa vēl pavisam maziņa, tāpēc es dziedu dziesmiņas ar izdomātiem tekstiem, izmantojot gan zināmu dziesmu, gan arī pašas meldiņus.

manderina manderina 08. May 2017, 23:11

Tā kā mēs bijām 3 bērni līdzīgos vecumos un katram bija sava mīļākā dziesmiņa, tad mamma katram dziedāja savu..Māsai- citcenīša ziemssvētkus, brālim- Aijā žūžū, un man par miega rūķi.
Šobrīd savam mazajam dziedu šīs visas trīs dziesmiņas, bet viņam mīļākā ir par muega rūķi. Un protams pašu sacerētā dziesmiņa ka miedziņš nāk. Tiklīdz sākam dziedāt tā mazais berzē acis un zina ka jāiet čučēt.😉

Alexa26 Alexa26 08. May 2017, 17:06

Man savulaik dziesmiņas dziedaja vecmamma, mamma un brālis.
Vecmamma dziedāja - Maza, maza meitenīte, Kaķīts mans, Aijā žūžū lāča bērni
Mamma tās pašas ko vecmamma + Ciku caku caku, Velc, pelīte, mana mīļākā mammas izpildītā dziesmiņa bija Reiz mežā dzima eglīte, ļoti patika kad mamma to dziedāja
Brālis dziedāja tobrīd populārās estrādes dziesmas (kas bija populāras pēc 85.gada) - Uzsniga sniedziņš balts, Remix, Līvu, Čikāgas piecīšu dziesmas, īpaši mīļas man bija brāļa dziedātās dziesmas par Kaupēnu (Ak jūs meži tumšie meži) un Zīdi zīdi rudzu vorpa.

Pati saviem bērniem dziedu visādas dziesmiņas - viņiem īpaši mīļas no šūpļadziesmām ir - Lāčuka miega dziesmiņa (Zan zan zan zan zan, lāča miega dziesma skan), Miega dziesmiņa (Klau, kā nāk uz pirkstu galiem, miega rūķis klāt), Velc pelīte (ne tā ko dziedāja man, cita), Aiz kalniņa mēnestiņis, Brāmsa šūpļa dziesmiņa vai Mocarta miega dziesmiņa - Спи, моя радость, усни!/Dusi, mans mīlulīt, dus! (gan LV, gan RU izpildījumā), un manas bērnības miega dziesmiņas RU - Спят усталые игрушки, Колыбельная медведицы no multfilmas «Умка».
Reizēm dziedu kko arī no estrādes dziesmām, galvenokārt tās pašas, ko savulaik man dziedāja brālis, kādu arī no jaunākajām, ja man kāda ir iepatikusies...un bērni labprāt arī klausās.

08. May 2017, 17:06 apalk

Pati bērnam dziedu reti. Par pelīti arī, bet vairāk esmu iecienījusi melodiju no 90.to gadu vakara raidīja bērniem.
Vīrs arī dzied. 😀 Visbiežāk savas bērnības vakara raidījuma dziesmiņu vai šūpuļdziesmu par lāča bērniem.

08. May 2017, 17:04

Mamma man esot dziedājusi ļoti daudz. Es, cik nu atceros, no bērnības atceros miega dziesmiņu par pelīti, kas vilka miedziņu.

Brīve Brīve 08. May 2017, 16:08

Man mamma nav uz dziedāšanu, dziedāja tētis, viņam bija ļoti skaista, muzikāla balss, visspilgtāk iesēdies atmiņā, ka dziedāja šo: "viena saule, tas pats mēness, visiem viena tēva valodiņ..." ja nemaldos Čikāgas piecīši dzied. Pameklēšu i-netā vārdus un iemācīšos, lai dziedātu saviem bērniem, jo es dziedu daudz šūpuļdziesmas (visas kuras zinu), bet kad uzjautāju ar kuru sākt, viņiem vismīļākā nez kāpēc "Čuči, guli, mazais šmuli".

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 08. May 2017, 16:02

Bērnības klasika - Aijā žūžu lāča bērni!

SauleDace SauleDace 08. May 2017, 15:53

Ari mūsu ģimenē aija žužu lāča berni ir zināma dziesmiņa. Tomēr delinam mīļāka ir dziesmiņa par viņu pašu, jo uz katru vārdiņu viņš tiek apmīļots un pats var aktīvi iesaistīties😍

nosiguldas nosiguldas 08. May 2017, 15:50

Katrīnei drīz būs deviņi gadi un katru vakaru es viņai dziedu Aijā žūžū lāča bērni. Tā radās ideja Anaas Ludiņas mākslinieku dārzā izveidot nošu līniju tieši ar šīs dziesmiņas notīm.