Kliedējam mītus par agru sēdināšanu uz podiņa

Kliedējam mītus par agru sēdināšanu uz podiņa

11. Aug 2014, 20:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar laiku, kopš parādījās pirmās autiņbiksītes, sākās arī cīņā starp  tiem, kas šādu higiēnas līdzekli atbalsta un starp tiem, kas to neatbalsta. Vairāku gadu desmitu laikā cīņa nav tā arī noslēgusies, un neviens nav nedz zaudējis, nedz uzvarējis, jo visi paliek pie sava viedokļa. Mēs vēlamies kliedēt mītus, kas saistīti ar agru bērna sēdināšanu uz podiņa.

Agra bērna sēdināšana  - ir laba, jo..

Ietaupīsi uz autiņbiksītēm

Bet tagad tā objektīvi - paskaiti, cik autiņu, cik veļas mazgājamā pulvera, ūdens, elektrības un sava spēka, laika un pacietības uz to visu aiziet? Nesalīdzināmi vairāk.

Autiņbiksītes ir kaitīgas videi

Autiņi, veļas mazgājamais pulveris (lai tiek pats "bioloģiskākais") tiek ražoti rūpnīcā, kas nepatērē BIOloģisko elektrību, nelieto tikai BIOloģiskos materiālus utt. Un tāpat arī veļas mazgājamās mašīnas lietošana. Protams, ja dzīvojat laukos, mazgājat drēbes upē bez jebkādiem mazgāšanas līdzekļiem, tad gan droši var teikt, ka saudzēam dabu, pretējā gadījumā - nav vērts sevi mānīt.

Ja bērniņu agri sēdina uz podiņa, vēlāk nebūs problēmu ar podiņmācību

Ai, kāds maldīgs pieņēmums.

Dēļ pārmērīgi agras sēdināšanas uz podiņa, bērns otrajā dzīves gadā var atteikties no tā lietošanas pilnībā, jo mēs ar saviem bezgalīgajiem bērna sēdināšanas centieniem būsim nobeiguši dabīgo notikumu attīstības gaidu, kad mazulis pats mācās apzināties visus ar viņu notiekošos procesus un mācās arī kontrolēt savus refleksus.

Pastāvīga sausuma un tīrības sajūta garantē - mazāk kairinājuma

Te gan var padiskutēt.

Bērns slapjā autiņā nekādi nevar būt sauss, un tieši vienreizlietojamās autiņbiksītēs ar labu uzsūktspēju viņš tāds būs. Ja tiek ievēroti autiņbiksīšu lietošanas nosacījumi, tās tiek bieži un savlaicīgi mainītas, āda nepieskaras urīnam, tāpēc kairinājuma rašanās iespējas ir minimālas. Bet, ja bērniņš pagulēs slapjā autiņā, tad karstā laikā kairinājums, pavisam noteikti, radīsies un jo mazāks bērniņš, jo ātrāk āda iekaisīs.

Autiņbiksītēs dzimumorgāni pārkarst

Zinātniskie pētījumi jau sen pierādījuši pretējo, norādot starpību +1 grāds starp gaisu autiņbiksītēs un ārpus tām. Vēlreiz atgādinām: ja autiņbiksītes tiek lietotas pareizi, tās tiek savlaicīgi mainītas un ir gaisa peldes, viss ir kārtībā.

Ja bērniņu agri sēdina uz podiņa, norūdās dzimumorgāni, tāpēc, ka viņam bieži tiek gaisa peldes

Tas nav pat arguments - viens otram netraucē!

Mūs mammas jau pirms gada vecuma sēdināja..

Un viņas tā piekusa no autiņu mazgāšanas, ka viņām nemaz nekas cits neatlika kā sākt sēdināt uz podiņa bērnus agrāk.

Bērniņu vajag sēdināt uz podiņa ik pēc pusstundas-stundas. Naktī retāk, bet tik un tā - to būtu jādara

Te jums būtu jāizlemj, kas jums ir svarīgāk- izgulēties, neraustīties ik pēc pusstundas, ieklausīties bērna vajadzībās, vai tomēr darīt visu pilnīgi pretēji. Jebkurš ārsts jums pateiks tikai vienu: Jūsu bērnam ir vajadzīga mierīga, atpūtusies mamma, un tikai tādā vidē bērns var pilnvērtīgi attīstīties. Un jums būtu jāizlemj pašai, kas jums ir svarīgāk.

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130712113509-10223.jpg

- pieguļ kā apakšveļa. Pateicoties elastīgajām sānu maliņām, tās ir viegli novilkt un uzvilkt;

- izdziestošais zīmējums, kas parāda, ka autiņbiksītes ir slapjas;

- rotaļas ar jautrajiem Disney© multfilmu varoņiem.

zacc zacc 30. Jul 2014, 22:43

Iesaku tomēr atteikties no argumentiem, ka mazgājamās autiņbiksītes ir tikpat videi nedraudzīgas, cik vienreizlietojamie hugiji. Dikti nepārliecinoši...

Protams, ka jebkura mūsu darbība atstāj kaut kādu ietekmi uz vidi, bet kā var salīdzināt mazgājamās autiņbikses, kas vispār nenonāk miskastē, ar to atkritumu apjomu, ko veido viena bērna gadu gaitā izlietotie hugiji vai pamperi!! Ir arī ekoloģiski veļas mazgāšanas līdzekļi (Frosh, Ecover, ziepju rieksti utt.) un neba jau kāds tos autiņus mazgā vienus pašus, veļa mājās tāpat jāmazgā, un šie autiņi papildus uz parasto veļas apjomu ir nieks.

Par bērna psiholoģiskajiem aspektiem gan varu tikai piekrist, un uzreiz varu pierakstīties pie slinkajām mammām, kas gadu-pusotru vecu bērnu par varas makti nesēdinās uz poda, cerot tur noķert čuru. Esmu mēģinājusi uzsēdināt un izstāstīt, ka čura jātecina tur, bet nevar vēl tas mazulis nosēdēt, redzu arī, ka čuru pats pamana tikai tad, kad tā sāk tecēt.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 30. Jul 2014, 15:07

Es piekristu mūsdienīgi domājošu fizioterapeitu viedoklim, ka bērnu turēšana virs izlietnes zīdaiņa vecumā nenes augķus un pienāks laiks,kad bērns pats sapratīs, kad to darīt.

Vasara ir īstais laiks,lai podiņmācība sekmētos, šaubu nav!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 30. Jul 2014, 12:53

Tas katram bērnam ir individuāli. Nav runa par bērniem 5 gados autiņbiksītēs, bet vairāk par to,kā šis process notiek.Atzīšos,ka es kā mamma neesmu skrējusi ar podiņu pakaļ bērniem, abi apguva podiņmācību 2 gadu vecumā jau paralēli apmeklējot dārziņu.