Superbēbītes māmiņa: Klāt mēnesis Nr.11

Superbēbītes māmiņa: Klāt mēnesis Nr.11

03. Jul 2014, 11:46 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Ja vasara mūs šobrīd nelutina, tad meitas smiekli gan - un jo vairāk smejamies par viņas smiekliem, jo skaļāk smejas arī viņa. Ir neticami grūti apzināties, ka teju gads jau ir pagājis, vien mēnesis atlicis un nu jau vairs mazo nesauksim par bēbīti.. Jau tagad Līna Grieta vairs neizskatās un neizturas kā bēbītis, ir parādījies raksturs un nopietnība.

Arvien vairāk un vairāk man gribās mazo jaunkundzīti ņemt rokās un mīļot. Kārtīgi saspiest un nelaist vaļā, jo  - ar katru dienu arvien vairāk viņa grib darīt pati, grib skatīties pati, grib ēst pati un man tikai parādīt - ar rādītājpirkstu un aicinošu sejas izteiksmi :) Pats izteiksmīgākais jaunums šajā mēnesī - grimases! Nevar palikt vienaldzīgs ieraugot Līnu Grietu brīnāmies :)

 

Ja par dienas režīmu un maniem novērojumiem šajā mēnesī, tad Līna ir sākusi vairāk gulēt - naktī. Es visu laiku, līdz pat šim brīdim, ļoti gaidīju, kad pienāks tā diena, kad varēšu vakarā aizmigt un tikai no rīta pamosties! Un šobrīd - esmu to izbaudījusi - un laimīga :) Tāda gan bija tikai viena nakts, tomēr tendence mosties naktī bieži - vairs nav aktuāla. tagad gulēt ejam 23:00 un mostamies ap 5 no rīta. Bet forši ir tas, ka paēdot, viņa ir gatava vēl pasnaust līdz 7, pat 8 :) Ir arī otrs

Gulēšana lielajā gultā - es biju kategoriski pret to, ka bērniņš, kamēr mazs ir jāņem blakus gultā gulēt - cits stāsts, nomierināt un ielikt atpakaļ gultiņā. Šī mēneša laikā vienu brīdi mazā sāka ļoti skaļi naktīs mosties, kliedzot ar acīm ciet.. ņēmu blakus gultā, mierināju un nevajadzēja pat 1 minūti laika, lai mazā jau man blakus vai klēpī vai būtu atkal aizmigusi! ak, kā man tas iepatikās - ņēmu arī citas naktis blakus! tik forši - tas mazais kunkulis iekārtojas Tev padusē, piespiežas klāt un saldi čuč - pašai acis līp ciet, tomēr, nevarēju īsti pagulēt, jo visu laiku nemiers, ja nu vīrs pa miegam pagriežas, turēju roku viņam pie muguras, ja nu pati iemiegu un Līna izripo no gultas, ja nu sega, ja nu, ja nu.. visu ko domāju, bet labi, ka notika tas, kas notika, jo mazā turpina gulēt savā gultiņā! Vienā no šīm burvīgajām kopā gulēšanas naktīm, Līna bija man blakus ar galvu uz mana vēdera, tā slīpi, pussēdus iemigusi.. glaudīju viņai galviņu, priecājos, bet jau nākamajā mirklī pamodos no tā, ka pamodināju viņu, iesitot ar roku pa galvu.. Pati biju aizmigusi ar rokām aiz galvas un kaut kā pa miegam liekot roku lejā, trāpīju viņai. Viņa uztrūkās, šņukstēja, es ar :) Tā abas šņukstējām un es meitiņai apsolīju, ka nekad vairs tā nenotiks, jo viņa gulēs tikai savā gultiņā - es vienmēr būšu blakus, ja vajadzēs mierināt, bet miedziņš - katra savā gultā! Bet paldies par tiem pāris mirkļiem - es sapratu, ka tas ir forši un gan jau kādu dienu mēs visi četri salīdīsim lielajā gultā un paraustīsim viens otram segu nost :)

Pa nakti katrs sava gultā, bet no rīta,  Līnai mostoties, ņemam viņu blakus sev gultā un vismaz stundu dauzamies. Sitam kājas, dziedam dziesmas, ripināmies un smejamies! Daudz, daudz smejamies.. Es atkal un atkal skatos uz vīru un viņu nepazīstu – tā beznosacījuma mīlestība un neviltotais, patiesais prieks viņa sejā... ehh.. kur gan mēs šo sajūtu noliekam izaugot...

Redz, 11 mēneši – un ēdam kā liela meitene!  Līnai patīk kārtīgi paēst un darīt to skaļi un izteiksmīgi! vienīgā lieta no kā meitiņa šobrīd atsakās un ēd nelabprāt - gatavās putras.. Reizēm, kad nogurums un negribas ņemties ar vārīšanu, gribās viņu piemānīt, bet še Tev - ja nav mammas vārītā putra, tad viņa nemaz neēd :) Burciņu biezeņus neesmu iedevusi viņai nevienu reizi, toties, gatavot ēdienu veselīgi – tā lai visa ģimene var ēst no viena katla – esmu samācījusies -  par to milzīgs prieks. Dārza zemenes arī nobaudītas - pagaidām bez sekām! Mellenes mežā, mellenes lielās no tantes tirgū, avenes un jāņogas.. viņai ļoti garšo, un šobrīd arī nekādas alerģiskas reakcijas neesmu novērojusi! Baroju meitu ar karoti, dārzeņus rupji saspaidu, reizēm gabalos dodu ēst pašai, gaļu vienmēr gabalos dodu rokās. tad nu mums pa pusei BVĒ.. Es nevaru to lielo ķēpu izturēt :) pietiek jau ar tām reizēm, kad viņa ļoti izteiksmīgi parāda, ka ir paēdusi - sāk visu no mutes ķeksēt ārā, smērēt matos, drēbēs un visur, kas pagadās pa rokai!

MAMM, MAMMA, MAMMA... – izteiktāk kā citus mēnešus, tieši šajā ir jūtama vajadzība pēc mammas.. nevienu soli nevaru spert bez mazā dadzīša pie kājas.. viņa seko visur, virtuve, vannas istaba – iemācījusies nokāpt pa trepītēm, lai tiktu man līdzi laukā, ja eju uz lievenīša ratus sagatavot pastaigai vai puķes apliet. Visur, visur – atnāk, pieķeras pie kājas, pieceļas augšā un tā mēs kopā pa māju staigājam! Sākumā bija varen jautri, nu sāku domāt – vai tas uz mūžīgiem laikiem vai varbūt vēlāk pāries?? Kā vīrs saka – meitiņa ir īsta Memmelīte.

MAN IR LIELAIS BRĀLIS! – Es reizēm brīnos, kur pazūd mans jaunākais bērns! It kā tepat bija, nu jau vairs nav. Meita mēdz pazust un ja sākumā satraucos, ka klusībā sēž pie suņu bļodām un grauž suņu barību, tad tās savu aktualitāti ir zaudējušas un nu ir jauna vieta, kur pavadīt laiku – brāļa istaba!  Viņa tajā mēdz pazust pat uz pusstundu! Ar baudu varu skatīties kā lielais puika ņemas ar mazo māsu. Spēlējas, runājas, ķer viens otru un reizēm vienkārši sēž istabā un tur labi jūtas. Es esmu ļoti priecīga, ka māsai ir lielais brālis, kurš aizstāvēs un brālim ir mazā māsa, ko sargāt.. Man vienmēr ir šķitis, ka šāda savienība ir ārkārtīgi spēcīga un motivējoša. Markuss ir brīnišķīgs lielais brālis – jau kopš māsa bija pavisam maza, viņš man jautāja vai drīkst paturēt, panest, lai gan knapi spēja pacelt.. ļāvu, palīdzēju un vienmēr stāstīju un daru to joprojām -  ka, lai kas arī dzīvē notiktu – māsa vienmēr Tevi mīlēs un vienmēr būs blakus, ja vajadzēs. Un skatoties uz viņu šķiet, ka viņš to tik ļoti novērtē un bauda! Bet to dara tad, kad viņam šķiet, ka neredzu..Kautrējas! Es tā reizēm ap stūri palūru – bet vienmēr pārliecinos, ka man nav iemesla uztraukties – pagaidām – ar maniem bērniem viss ir vislabākajā kārtībā!

Ja jāatskatās uz šo mēnesi salīdzinājumā ar citiem – tad šobrīd, vairāk nekā parasti mani pārņem skumjas, ka tas viss jau tūliņ beigsies.. Beigsies bēbīša periods, beigsies ripināšanās un rāpošana, beigsies sarunas bēbīšu valodā - kaķ, kaķ, kaķ un goija, goija.. noteikti pietrūks..  meitene aug lielāka, teju pēdējie mirkļi un staigās bez turēšanās.. vedīsim uz bērnu dārzu... gaidīsim mājās no parka, iepazīsimies ar draugu.. tieši šis, pēdējais mēnesis liek saprast, ka laiks nestāv uz vietas un tas ir jābauda. Ik mirklis, kas dots!

Ak – cik tad vairs palicis un būs kopā jau pavadīts gads! Pirmais lielais pakāpiens būs pievarēts – es ceru, ka mums izdosies noturēties.. turpināt tā kopīgiem spēkiem visiem nosargāt mūsu ģimeni, mūsu ģimenes laimi.

05. Jul 2014, 01:01 INGAAM

Lai cik reizēm ir bijis drūmi, kad jūti, ka spēki pamet un tuvojas dusmas, tomēr, nezinu, kas ar mani noticis, kas izmainījies - es izbaudu arī šos negulēšanas mirkļus.. jo laikam jau kaut kur dziļi tā apziņa, ka Tu kādam esi tik ļoti, ļoti vajadzīgs... Tas ir tā ļoti maģiski un tajā pašā laikā īsti!

03. Jul 2014, 20:34 Burbālītis

Paldies paldies paldies par labajiem vārdiem.
Jā, mēs dodamies Jūrmalā-poliklīnikā pie dr. Gerasimovas, bet ja mammu par kaut ko māc šaubas, tad dodamies uz Rīgu pie dr. Katlapas.

03. Jul 2014, 15:37 banderoso

Bučas Āronam 😘
Tu jau droši vien, daudz vairāk izproti to laika skrējienu, jo sākumā likās, ka netiksi galā, būs grūti, ilgi.. Bet tas laiks ir pagājis, kreņķi aizmirsušies un šobrīd skatoties uz tiem nu jau vairs ne bēbīšiem - skumji paliek, ka tas viss tik ātri beidzies!
Man piemēram arī tādā nelielā izmisumā dzen sajūta, ka sirdī vēl jūtos tāda, nu diezgan jauna 😛 , tomēr paskatoties uz berniem, saprotu, ka arī pašas laiks uz vietas nestāv! un tas biedē!

03. Jul 2014, 15:34 ardni enadlos

šobrīd Līna vel tā labprātīgi neatsaucas aicinājumam bučoties un mīļoties, bet pierunāt var - ak un kādas tās sajūtas.. tā, ka negribas laist vaļā 😀

03. Jul 2014, 15:32 ievinna

☺☺☺ paldies 😀

03. Jul 2014, 15:31 elina1232

jā, man arī likās, ka šis laiks būs daudz garāks.. bet tagad - jau ir lietas, ko gribēju, bet nepaspēju, kamēr mazā vēl bija bebītis.. jātver ik mirklis.. laiks vienkārši izkūst!

03. Jul 2014, 15:30 Mammīte20

ak, laimīgā mamma 😀 super. Līna ir ļoti aktīva regulāras nakts celšanās meistare.. Vien viena nakts visā šajā laikā ir bijusi nogulēta no vakara līdz rītam. šobrīd maksimums, ko vienā piegājienā var nogulēt - 6 stundas!

03. Jul 2014, 15:28 zanekarklina

Paldies par ieteikumu - tas izskatās pat ļoti interesanti un saistoši 😀 Šobrīd gan mājas iekārtojums īsti neatļauj šādi izpauties, bet jau drīz, kad būs jāiekārto mazajai istaba - varbūt tiešām nav verts tērēties gultai, bet izveidot šādu miega stūrīti. un tiešām, nekāds kreņķis, ja grib, paguļ, ja negrib, paspēlējas un nav jasatraucas vai nesasitīsies mēģinot izlīst no gultiņas!
Paldies, tiešām 😀

03. Jul 2014, 15:25 inga. s

Ar pašu aizmigšanu it kā nav problēmu, ar izņēmumiem, protams. mazā brīnišķīgi parāda, kad nāk miedziņš un es jau arī jūtu, ka būtu tā kā laiks! skatos pēc laika, cik daudz esam bijušas ārā, cikaktīvas bijušas nodarbes un tad jau arī parasti izdodas notrāpīt gulēšanas laiku - tīri pēc sajūtām.. Tie pulksteņa laiki ir tādi sekundāri.. jā, šobrīd tas gulētiešanas laiks pacēlies uz augšu, bet mani tas priecē, jo neceļas trijos naktī, bet noguļ līdz 4,5iem..
Nesatraucies - nav tā, ka bēbītis pieaugot sāk iet gulēt vēlāk, vairāk tas atkarīgs no tā, cik daudz un ko jūs pa dienu darāt 😉

pandulaacis pandulaacis 03. Jul 2014, 15:20 zanekarklina

No kāda vecuma šis paņēmiens sāk strādāt praksē? Man puikam 8 mēneši, ceļas uz nebēdu joprojām, visātrāk iemieg pie krūts- pats iemigt joprojām nemāk, vienmēr uz bumbas šūpojam.

03. Jul 2014, 11:07

Lasu un aizdomājos par Līnu Grietu sižetus sāku skatīties kad paliku stāvoklī tik liela meitene jau izaugusi un šķiet,ka tik nesen sāku sekot.
Manam puisītim 2 mēneši un šis raksts liek aizdomāties cik ātri laiks skrien,šķiet nesen biju stāvoklī,nesen viņš piedzima,bet tie 2 mēneši ko ir ar mums kopā šķiet kā viena diena,un jau tagad paskatos uz viņu un viņš jau tā ir izaudzis ,jau pirmie apzinātie smaidi visu to vērot ir tik jauki,un tad padomāju tas laiks līdz gadiņam kad viņš sāks kļūt patstāvīgāks aizskries tik ātri,ka man ir jāspēj saķert viss ,kas šobrīd notiek.