Kāpēc vakcīnām nav 100% efektivitāte?

Kāpēc vakcīnām nav 100% efektivitāte?

10. Jan 2014, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Šis ir viens no biežāk uzdotajiem māmiņu jautājumiem- ja jau vakcīna 100% nepasargā no saslimšanas, vai vakcinēšanās procedūrai ir jēga? Lūk, arī atbilde!

Vakcīnas ir paredzētas, lai radītu imūnreakciju, kas aizsargātu vakcinēto personu no nākotnes riska saslimt ar šo slimību. Un te speciālisti uzsver- tomēr cilvēku imūnsistēma dažos gadījumos nerada pienācīgu atbildes reakciju, tādējādi persona nebūs efektīvi pasargāts pēc vakcinācijas veikšanas.
 
Tas nav jāuztver kā aicinājums nevakcinēties. Tas ir aicinājums izvērtēt risku, liekot svaru kausos potes iespējamo efektivitāti un sekas,kas varētu būt saistītas ar saslimšanu nepotējoties.
 
Neskatoties uz to, ka vakcīnām nav 100% garantijas, pošu efektivitāte ir augsta. Pēc otrās MMR vakcīnas, kas paredzētas pret masalām, masaliņām un cūciņām, vai atsevišķas masalu vakcīnas saņemšanas cilvēkiem tiek nodrošināta 99,7% aizsardzības efektivitāte. Savukārt inaktivēta poliomielīta vakcīna pēc trim devām nodrošina 99% efektivitāti. Vējbaku efektivitāte tiek novērtēta kā 85% līdz 90%, lai novērstu vidējas un smagas vējbakas.

Avots: www.vaccinews.net