Kādu termometru izvēlēties?

Kādu termometru izvēlēties?

13. Feb 2017, 11:23 Mar&Co Mar&Co

 

3 mēnešu vizītē Marko sagaidīja savas pirmās potes. Par laimi, pārdzīvoja ļoti labi un uzvedās kā parasti, bet biju gatava tam, ka vakarā varētu kāpt temperatūra. Biju sagatavojusi termometru un gadījumam arī homeopātiskās svecītes. Izmantoju mums uzdāvinātu Philips Avent digitālo termometru un , sekojot līdzi mazuļa ķermeņa temperatūrai dienas garumā, nonācu pie secinājuma, ka šis termometrs galīgi neapmierina. Katrā padusītē mērījumi krasi atšķīrās, turklāt tie atšķīrās, arī mērot ik pa pāris minūtēm. Un ne jau par 0,1 grādu, bet vienā brīdī 36,6, otrā jau 37,5. Ej nu saproti- ir mazajam temperatūra vai nav. Mazais iemiga uz nakti kā parasti, bet es jau biju noskaņojusies negulēt, jo biju sastresojusies par to termometru. Šoreiz paļāvos tīri uz sajūtām un mazuļa uzvedību. Taustīju pierīti un punci, vai nav sakarsis; čamdīju, vai mazulis nav sasvīdis un izmantojot jau pieminēto termometru cerībā, ka kaut cik pareizi tomēr rāda.

Pienāca rīts, nakts bija nogulēta bez problēmām un mazulis labā omā. Uzreiz veicu oktobrēnu mammu aptauju, jo līdz nākamajām potēm esmu apņēmusies iegādāties kvalitatīvu termometru. Bet jautājums- kādu? Atsauksmes un domas dalās, arī internetā informācija dažāda.

Te nu mani secinājumi un apkopojums par internetā atrasto informāciju:

Digitālais termometrs-drošs un ērti lielojums, ātri uzrāda temperatūru, toties precizitāte nav no augstākajām. Uzskatu, ka zīdaiņa aprūpē, kur precizitāte ir ļoti svarīga, šāds termometrs neder.

Dzīvsudraba termometrs- manuprāt, visprecīzākais, bet veselībai kaitīgs. Latvijas aptiekās vairs neesmu tādus manījusi, bet esmu paziņām pasūtījusi jau no Krievijas. Tā teikt drošībai un akūtās situācijās vismaz garants, ka mērījums būs precīzs.

Bezkontakta termometrs- bieži apvieno vairākas funkcijas- mēra ķermeņa, gaisa un ūdens temperatūru. Ērti lietojams mazuļu aprūpē. Drošs, turklāt mērījumi diezgan precīzi. Arī es esmu nolēmusi iegādāties bezkontakta termometru, bet arī tiem firmas dažādas un viedokļi dažādi. Vai kāda lieto Geratherm non contact termometru?Lai kādi nebūtu stereotipi par aliexpress un ebay, dažas mammas pasūtījušas par aptuveni 10 eur bezkontakta termometrus te, tomēr es vēl apdomāju šo variantu.

Priecāšos par atsauksmēm.

 

13. Feb 2017, 19:19 Kuskusinjsh

Kādas firmas tieshi?

Elionore Elionore 13. Feb 2017, 15:24 senaz

Mūsējais ar neņem knupi, bet patīk zelēt lietiņas. Līdz ar to, kamēr mēra temperatūru, ja pieturu, knupis paliek mutē 😀

Elionore Elionore 13. Feb 2017, 12:38

Mums ir termometrs - knupītis. Ļoti apmierina, uzrāda precīzu temperatūru (esam pārbaudījuši, mērot ar knupīti un "normālu" termometru 😃) . Aptiekās vajadzētu tādam būt.

lauvinja lauvinja 13. Feb 2017, 12:22

Ja ir iespēja izvēlēties - tad dzīvsudraba - vismaz rāda kā ir, nevis pēc sētas stabiem.....

Mazajiem, tikai informatīvai kontrolei ide;als ir pieres termometrs http://healthstore.lv/lv/info/termometrs-pieres-vita-plus-ves048.html vai http://www.minikid.lv/aprupes-piederumi-berniem/termometri/summer-infant-pieres-termometrs-03106?p=5763 neizmērīsi grāda desmitdaļai, bet informācijai ir gana labs.

Ilvija82 Ilvija82 13. Feb 2017, 11:52 Anettte_G

Ehhh.....cik mums tādi neplīsa kad bijām maziņas ar māsu un viss ir kārtībā. Mūsdienās viss ir kaitīgs!

13. Feb 2017, 11:48 Ilvija82

Dzīvsudrabs kā tāds ir kaitīgs, ja, piemēram, saplīstu. Tātad ne pārāk drošs bērniem

Ilvija82 Ilvija82 13. Feb 2017, 11:33

Pirmo reizi dzirdu, ka dzīvsudraba termometrs veselībai ir kaitīgs! Visprecīzākais no visiem! Tikai uz to vien paļaujos!