Kādi inhalatori mēdz būt?

Kādi inhalatori mēdz būt?

11. Dec 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens ir saaukstēšanās, iesnu, klepus sezona, kad grūti ir pasargāt no tā visa savus bērnus. Inhalatori ir labs līdzeklis cīņā ar saaukstēšanos. Tie ārstē daudas elpošanas orgānu saslimšanas. Ļoti īsā laikā var atlabt, pateicoties ātrai zāļu nokļūšanai plaušās. Ir trīs pamata veida inhalatori: tvaika, ultraskaņas un kompresijas tipa. Ultraskaņas un kompresijas saukti tiek arī par nebulaizeriem. Katrs no tiem atšķiras ne tikai pēc uzbūves, bet arī pēc priekšrocībām un trūkumiem. Apskatīsim dažus.

Tvaika inhalatori. Revolucionāra terapijas sistēma, kas ir balstīta uz karstu tvaiku ieelpošanu, kuru izmanto ārstējoties no iesnām, saaukstēšanās, klepus, sinusīta un bronhīta. Aromātiskie iztvaikošanas paliktņi ir rekomendēti izmantošanai ar ierīci un izdala aromātiskās daļiņas balstoties uz eikalipta, priedes un ķedra koksni un padara ārstēšanos daudz patīkamāku un sniedz tūlītēju sajūtas uzlabošanos. Trūkums ir tas, ka bērniem ir grūti ieelpot karstā tvaika strūklu.

20140929150647-65730.jpg

Ultraskaņas inhalatori. Paredzēti elpošanas orgānu slimību ārstēšanai un astmas kontrolei. Ekonomiska zāļu patērēšana. Zems trokšņa līmenis. Ultraskaņas inhalatora darbība ir balstīta uz ultraskaņas īpašību pārveidot šķidru ārstniecības vielu smalki dispersīvā aerosolā; smalkas aerosola daliņas nonāk tieši plaušās, kā rezultātā tiek panākta augsta efektivitāte un inhalācijas ārstēšanas rezultāts tiek sasniegts bez blakus efektiem. Daži modeļi aprīkoti ar ekskluzīvu "Hermētiskas ūdens kameras" sistēmu, kura nodrošina maksimālu vienkāršību izmantošanā. Viss, kas ir jāizdara - tikai jāielej ārstniecības šķidrums zāļu rezervuārā un inhalators ir gatavs lietošanai. Trūkums varētu būt tāds, ka bērnam tomēr būs grūti lietot, jo aerosols jāielpo no neliela attāluma 10-20cm, lielākā distancē inhalāciju efekta nebūs vispār.

20140929150711-45573.jpg

Inhalators ar virzuļu tipa kompresoru, paredzēts šķīdumu lietošanai. Ļoti labi piemērots bērniem, tāda komplektā nāk pat uzlīmes, ar ko inhalatoru dekorēt un, kā redzams, ieelpot var arī lielākā attālumā.

20140929150750-50501.jpg

Inhalatorus var izmantot saslimšanas sākuma stadijā, obligāti konsultējoties ar ārstu. Ārste uzskata, ka profilaktiskos nolūkos var arī paši mājās veikt inhalāciju procedūras, piemēram, ar minerālūdeni Borjomi vai izmantojot inhalatoru aromterapijai. Pārējos gadījumos pēc ārsta ieteikuma var izvēlēties šķidrās zāles inhalatoram. Nebulaizerus lieto gan bērni, gan pieaugušie. Tomēr atcerieties, ka paaugstinātas ķermeņa temperatūras gadījumā inhalācijas nav ieteicamas - smagākos gadījumos tās nepalīdzēs cīnītes ar saslimšanu.

Latvijas tirgus piedāvā daudz un dažādus inhalatorus. Īpaši populāri ir nebulaizeri. Tos var atrast veikalos: webaptieka.lv, healthstore.lv, inhalatori.lv, ka arī citos veikalos, aptiekās un internetā. Atcerieties, ka noteikti jālasa apraksts pirms preces iegādes. Daži no tiem lietojami vien konkrētām vielām, jo ir zāles, kuru sastāvdaļas vai nosēdumi var kaitēt inhalatora virsmai. Pievērsiet arī uzmanību tam, kādā attālumā izsmidzināt inhalācijas savu bērnu ārstēšanas ērtībai, un, protams, atcerieties, ka tā ir universāla ierīce visas ģimenes veselības uzturēšanai formā.

 Māmiņu Klubs

20130919103517-40240.jpg

inleila inleila 11. Dec 2014, 11:42 sonora_2012

Kur iegaadajies ultraskanas inhalatoru?