Kad mazuļa ādai nepieciešama īpaša aprūpe

15. Apr 2014, 17:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa ādas aprūpe pirmajā dzīves gadā ir īpaši nozīmīga. Caur pieskārieniem mazulis mācās ļoti daudz ko, un, protams, iepazīst arī pats sevi. Dažkārt pieskārieni mijas ar ikdienas rūpēm par mazuļa ādu. Ko iesaistīt šajās rūpēs? Pastāstīs ārste - pediatre Irēna Putniņa un pieredzē dalīsies divu dēlu māmiņa Rasa.

Iekaisuma pazīmes ir klāt. Ko darīt?

Tad der jau cita veida aprūpe – ārstniecisks līdzeklis, tīra āda un biežas gaisa peldes. 10-15 minūtes jāļauj krēmam ir uzsūkties. Jo lēnāks ir šis process, jo ilgāk bērniņš padzīvojas ar pliku dibentiņu, jo labāk.

Alerģiskas reakcijas

„Viens gudrs ārsts teicis, ka, ja ir kaut kāda viela, tad uz visas pasaules būs kaut 1 cilvēks, kam pret šo vielu būs alerģija. Ja ir iespēja izmantot testerus, izmantojam šo iespēju, uzliekot krēmu, piemēram, uz rokas. Arī mazulim – neklājam krēmu uz liela laukuma, uzklājam uz neliela un nogaidam 15 minūtes.”iesaka Irēna Putniņa.”

„Par Bubchen varu teikt, ka izteiktas reakcijas daudzu gadu garumā neesmu redzējusi, bet tā ir dzīve un visādi var gadīties.” viņa uzsver.

Ko darīt, ja ir atopiskais dermatīts?

Ir tā saucamie saasinājumi, kad slimība ir plaukumā un tiek izmantota ārstnieciskā programma, un ir miera periodi – remisijas periods, kad var izmantot parasto zīdaiņu kosmētiku, kas ādu nekairina. Šādus produktus var atpazīt pēc zīmītes, kas ir uz Bubchen produktiem. Tā liecina par to, ka produkti ir ieteicami ādas aprūpē, kad āda ir puslīdz vesela gan bērniem, gan pieaugušajiem. Protams, par katru gadījumu, kad ir atopiskais dermatīts, tomēr būtu jājautā tieši sava bērna ārstam.

Krociņu kopšana

Rasa: mums bija tā, ka brālītim Albertam krociņas iekaisa, tāpēc Viesturiņam ļoti sekojam līdzi, lai neiekaistu, izslaukam visu sausu, uzraugam rūpīgi.

"Kad nelietojam autiņbiksītes, kad mazulis jau stāv kājās, tad tādu īpašu aprūpi bērna krociņām varam vairs neievērot. Protams, tas atkal neattiecas uz mazuļiem, kam ir ļoti daudz krociņu."atgādina pediatre.

Sejas mazgāšana

Sākumā gribēsies izmantot vārītu ūdeni, kas ir pašsaprotami. Pēc tam nekāda liela vajadzība pēc tā visa nav. Vannā ir parasts ūdens, un tie laiki, kad ūdeni vāra priekš vannas, ir pagājuši.

Māmiņu Klubs

ONLINE TV sarunu piedāvā Bubchen: vismaigākajai ādai pasaulē

20140410111227-48711.jpg