Kā izvēlēties skaistu, ērtu un drošu apģērbu bērnam?

Kā izvēlēties skaistu, ērtu un drošu apģērbu bērnam?

24. Aug 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto 

Mūsdienās veikalos ir tik liela bērnu apģērbu izvēle, ka mātes reizēm gatavas iegādāties teju visu, kas piesaista uzmanību. Patīkami, ja bērnam vienmēr ir piemērotas drēbes un nav daudz nepiemērotu lietu, kas nesader ar pārējiem apģērbiem vai tiek uzvilktas ļoti reti.

Izmantojot tikai dažas lietas, var izveidot praktisku un stilīgu garderobi jebkuram gadījumam.

Pieci noteikumi bērnu apģērbu izvēlei

1. Drošums

Izvēlieties apģērbu no dabīgiem audumiem, piemēram, kokvilnas, lina, zīda un vilnas. Šīs drēbes elpo un nekairina ādu.

2. Ērtums

Bērna apģērbam jābūt pietiekami ērtam, tāpēc jāizvēlas pēc iespējas vienkāršāks piegriezums. Daudzas vīles un mazas detaļas nav ērtas un kavē bērna kustības. Tās var spiest, kairināt ādu un pat radīt noberzums. Apģērbu uzvilkšana nedrīkst būt sarežģīta.

3. Praktiskums

Apģērbiem jābūt viegli mazgājamiem, jo tas būs jādara bieži. Uz apģērba etiķetes ir norādīts, vai to var mazgāt veļasmašīnā un kādā temperatūrā. Vēlams, lai apģērbs valkājot pārāk neburzītos.

4. Izmērs

Izvēlieties apģērbu atbilstoši bērna izmēram. Pārāk šauri vai pārāk plati apģērbi apgrūtina bērna kustības. Bērni aug ātri, tāpēc, iespējams, vēlēsieties pirkt nedaudz lielāka izmēra apģērbu. Tas jo īpaši attiecas uz apģērbiem bērniem līdz trīs gadu vecumam. To var darīt, jo mazais patiesi aug ne pa dienām, bet pa stundām! Īpaši izdevīgi iepirkties, ja uz bērna apģērbu izsludinātas "Maxima" akcijas.

5. Glītums

Nepastāv stereotips, ka dvīņiem būtu jāģērbjas vienādi vai zēniem būtu jāizvēlas pelēkā un zilā krāsā, bet meitenēm – rozā. Atkarībā no bērna vecuma kombinējiet dažādas krāsas! Apģērbam nevajadzētu būt uzkrītošam, taču, izvēloties pareizo krāsu kombināciju, var iegūt modernu tēlu.

Maziem bērniem nebūt nav nepieciešams slavenu zīmolu apģērbs, drīzāk tiekšanās pēc dizaineru vārdiem bērna garderobē var izskatīties pārspīlēta. Lietas bez zīmolu etiķetēm izskatās tikpat stilīgi un pašpietiekami. Bet lieliski būtu piedāvāt bērnam kaut ko ar mīļu vai smieklīgu uzrakstu vai interesantu modeli – jau pavisam mazi bērni iemācās to novērtēt.

Praktisks padoms

Bērna garderobē jābūt vairākiem pamata T-krekliem. Tie labi sader ar daudzām lietām: svārkiem, biksēm vai džinsiem. Pamata T-kreklam ir neitrāla krāsa un taisns, brīvs piegriezums. Tos bieži var izdevīgi iegādāties "Maxima" akcijās. Krekliņiem vislabāk izvēlēties īsas piedurknes un klasisku, apaļu kakla izgriezumu, materiāls ir 100% dabīga, pietiekami bieza kokvilna. Tas harmoniski papildinās jebkuru komplektu un ļaus galveno uzmanību veltīt detaļām.

Kā izvēlēties sezonas apģērbu?

Izvēloties siltu dūnu jaku vai kombinezonu ziemai, pievērsiet uzmanību uz izstrādājuma norādītajam temperatūras diapazonam. Pievērsiet uzmanību auduma un šuvju kvalitātei un pārliecinieties, ka jakas pildījums nav izspraucies pa šuves līniju.

Starpsezonas apģērbam jābūt izgatavotam no ūdensnecaurlaidīgiem materiāliem, piemēroti ir jaunāko tehnoloģiju iedvesmoti audumi, kas ļauj ādai elpot un reizē ir mitruma necaurlaidīgi.

Vasarā vislabāk ir valkāt apģērbu no dabīgiem materiāliem, lai novērstu bērna svīšanu. Apģērbam nevajadzētu ierobežot bērna kustības, un tas var būt gaišāks par pārējo garderobi.

Praktisks padoms

Izvēloties apģērbu, stingri saspiediet nelielu apģērba gabaliņu plaukstā. Ja apģērbu pēc tam var viegli iztaisnot, tas ir ļoti noturīgs pret burzīšanos, un to nevajadzēs gludināt.

Kā izvēlēties apģērbu, ko bērnam patiks valkāt?

Mazuļi līdz aptuveni trīs gadu vecumam reti izrāda interesi par saviem tērpiem. Mazliet vecāks bērns var pateikt "nē" drēbēm, ko viņam izvēlējusies māte. Tad rīts, kad dienas darbiem gatavojas visa ģimene, var beigties ar asarām un strīdiem.

Lai no tā izvairītos, vienojieties ar pirmsskolas un skolas vecuma bērnu un sagatavojiet apģērbu vakarā. Ļaujiet bērnam izvēlēties savu apģērbu un sajust tā nozīmi. Vakarā jums ir iespēja to apspriest.

Pusaudžu vecuma bērniem ir labāk pirkt apģērbu kopā, iekļaujot iepirkšanās plānā arī "Maxima" akcijas, kas ļauj ievērojami ietaupīt līdzekļus.

Jau no mazotnes iemāciet bērnam krāsu saskaņošanas prasmes un iemaņas, kā atrast lietas, kas sader kopā. Kopīgi izvēlieties interesantus apģērbus un rūpējieties par lietām, lai tās kalpotu ilgāk. Tad stilīga un praktiska ģērbšanās jūsu bērnam būs daudz vieglāka!