Kā ārstēt izsitumus autiņbiksīšu zonā?

Kā ārstēt izsitumus autiņbiksīšu zonā?

30. Jun 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara ir laiks, kad īpaši jāuzmanās, lai karstais laiks neradītu izsitumus autiņbiksīšu zonā. Ja nu gadījumā izsitumi ir parādījušies, ieskaties padomos,kā ar tiem tikt galā!

  • Pamanot sarkanus izsitumus uz mazuļa dupša, tas var satraukt vecākus, tomēr vecākiem jāizprot, ka šad un tad bēbīšiem izsitumi mēdz būt.
  • Viens no galvenajiem autiņbiksīšu zonas iekaisuma radītājiem ir mitras autiņbiksītes, kas netiek pietiekami bieži mainītas, savukārt vasarā papildus slodzi dod arī karstais laiks. Ja bēbītim jau ir izsitumi autiņbiksīšu zonā, situāciju var pastiprināt baktērijas un/vai fekālijas. Protams, pavisam izvairīties no izsitumiem autiņbiksīšu zonā nav iespējams, tomēr ir lietas, ko vecāki var darīt,lai mazais justos labāk un lai dupsis ātrāk sadzītu.
  • Mazgājot mazuļa dupsi, izmanto mīkstu drāniņu vai sūkli un dari to ar siltu ūdeni. Kad dupsis ir apmazgāts, viegli nosusini autiņbiksīšu zonu līdz tā ir sausa.
  • Pēc tam uzklāj krēmu, kas paredzēts izsitumu ārstēšanai. Parasti šo krēmu sastāvā ir cinks, D-pantenols un/vai kumelīte, kas nomierina un dziedē ādu. Krēms jāuzklāj pavisam plānā kārtiņā un jāpagaida līdz tas iesūcas, kas ļaus mazulim pie reizes izbaudīt arī gaisa peldes.
  • Bieža autiņbiksīšu mainīšana nodrošinās, ka autiņbiksīšu zona ir sausa un tīra, tāpēc ieteicams mainīt autiņbiksītes jaundzimušajiem ik pēc 2 stundām vai nedaudz ilgāka perioda lielākiem bērniem.
  • Ļaujot bērnam dzīvoties bez autiņbiksītēm cik ilgi vien iespējams, palīdzēs uzturēt sausu autiņbiksīšu zonu, kas savukārt veicinās ātrāku sadzīšanu.
  • Ja autiņbiksīšu dermatīts nepāriet nedēļas laikā, kad esi pievērsusi pastiprinātu uzmanību autiņbiksīšu zonas ārstēšanai, noteikti konsultējies ar sava bērna pediatru.

Krēms zīdaiņiem ar „Bübchen- Aktīvās Ādas Aizsardzības” kompleksu rūpējaspar iekaisušu bērna ādu un palīdz stiprināt dabīgās aizsargspējas. Sastāvāesošais pantenols un cinka oksīds nodrošina pretiekaisuma iedarbību. Katru reizi,mainot autiņbiksītes, uzklājiet krēmu plānā kārtiņā, tas pasargās no mitruma unkairinājuma. Svarīgi! Krēma paliekas saudzīgi jāiztīra no krociņām.

„Calendula” pretiekaisuma krēms ar efektīvu darbību. Tas ātri nomierinaapsārtušu un iekaisušu ādu autiņbiksīšu rajonā. Pateicoties kliņģerītesreģenerācijas spējām, krēms „Calendula” mazina ādas kairinājumu un mazinaizsutumu rašanos. Satur pantenolu, cinka dioksīdu un bišu vasku.

Ja dibentiņš ir apsārtis, Pretiekaisuma krēms ar ”Bübchen – Aktīvās ĀdasAizsardzības” kompleksu mazinās ādas iekaisumu. Kumelīte, D-pantenols unzivju eļļa ātri un droši nomierina un dziedē. Svarīgi! Uzsmērējiet krēmu plānākārtiņā uz iekaisušās ādas un pagaidiet 15-20 minūtes, tad notīriet krēmapārpalikumus ar vates tamponu. Tagad var uzlikt autiņbiksītes.

Bērnu pūderis droši pasargā ādas krociņas no iekaisuma,apsārtuma un noberzumiem. Iesakām izmantot pūderi, laiizvairītos no pārāk liela mitruma un lai samazinātu berzi starpautiņbiksītēm un bērna dibentiņu. Ātri uzsūc mitrumu, neaizlipinaporas un saglabā ādas elpošanu.