Iepazīsties: Canpol piena pumpītis

Iepazīsties: Canpol piena pumpītis

16. Apr 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krūts ēdināšana patiešām ir skaistākais un īpašākais laiks mazuļa pirmajā dzīves gadā. Tā ir neaizvietojama saikne ar māmiņu, tas ir māmiņas siltums, maigums un mīlestība vienlaikus. Protams, šajā procesā palīdzēt var arī dažādas palīgierīces. Piemēram, piena pumpītis brīžiem, kad māmiņai jādodas gaitās ārpus mājas, bet bērniņam jābauda tēta kompānija!

Ārsti iesaka lietot krūts pienu kā labāko uzturvielu zīdaiņiem, pirmā gada laikā, kopā ar cieto barību pēc pirmajiem 4-6 mēnešiem. Jūsu piens ir speciāli pielāgots jūsu mazuļa vajadzībām un satur antivielas, kas palīdz aizsargāt bērnu pret infekcijām un alerģijām. Pumpītis iegūst pienu pateicoties sūkšanas spēkam, ko rada virzulis. Piena pumpītis imitē mazuļa zīšanas darbību un sniedz maigu, klusu un ērtu piena plūsmu. Ja tas ir iespējams, pagaidiet, kamēr piena darbība stabilizējas, kas parasti notiek 2-4 nedēļu laikā pēc mazuļa piedzimšanas, un tikai tad sāciet ikdienā, nepieciešamības gadījumā, izmantot piena pumpīti.

Canpol piena pumpītis - lielisks palīgs māmiņas ikdienā

Lietas, kas noteikti par to jāzina:

  • Pirms pirmās un katras nākamās izmantošanas reizes, mazgāt knupi siltā ūdenī ar maigu mazgāšanas līdzekli, rūpīgi izskalot un dezinficēt, ievietojot to verdošā ūdenī uz 5 min. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu higiēnu.
  • Nav ieteicams izmantot mikroviļņus, sildot mātes pienu.
  • Pirms lietošanas pārbaudiet, vai piena pumpis ir iztīrīts, dezinficējiet un salieciet pēc instrukcijas. Nomazgājiet rokas un krūtis rūpīgi.

Kā lietot piena pumpīti?

  • Lai iegūtu mātes pienu efektīvi, izmantojiet piena pumpi starp barošanas reizēm, nevis uzreiz pēc barošanas.
  • Pirms piena iegūšanas nomazgā krūtis ar siltu ūdeni - tas veicinās piena plūsmu. Krūšu masāža, virzienā uz krūtsgalu vai pārklāšana ar siltu dvieli, var arī veicināt plūsmu.
  • Atslābinies un sēdi ērti. Process būs vieglāks, ja bērns vai viņa/viņas foto atradīsies Jūsu redzeslokā. Necenties atslaukt pieniņu par katru cenu stresa situācijās vai tad, kad esi nogurusi, tas kavē piena plūsmu.
  • Sākumā mēģini iegūt pienu no katras krūts tikai pāris minūtes. Pudelei nav uzreiz jāpiepildās. Laika gaitā piena daudzums palielināsies. Atceries: Krūtīm nepieciešams treniņš un atslauktais pieniņa daudzums nenorāda uz piena daudzumu, kāds ir tavās krūtīs. Iegūtā piena daudzums krūts ēdināšanas sākumā var būt dažāds.

Pumpītis noderēs, ja:


- Ja tavas krūtis rada pārāk daudz piena, ir pārblīvētas un ir smaguma sajūta. Neliela daudzuma piena iegūšana sniegs atvieglojumu un ļaus bērniņam vieglāk satvert krūtsgalus.
- Tev ir pamatotas aizdomas uz piena sastrēgumu veidošanos. Tādā gadījumā pēc mazuļa paēdināšanas, vari mazliet atvieglot krūšu stāvokli, atbrīvojot tās no neliela piena daudzuma ar pumpīša palīdzību.
- Ja vēlies veicināt piena ražošanu.
- Ja tev jādodas ārpus mājas un mazulis jāuztic kādam citam pieskatīšanai.

Atslauktā pieniņa uzglabāšana un lietošana


• iegūto pienu var uzglabāt ledusskapī līdz 24 stundām. Saldētavā (-10 ° C) uz 1 nedēļu un dziļajā saldētavā (-18 līdz -20 ° C) līdz 3 mēnešiem.
• pienu var uzglabāt pudelē vai uzglabāšanas maisiņos.
• sasaldēt tikai svaigu pienu.
• krūts pienu var uzsildīt tāpat kā jebkuru citu pudeli ar pārtiku (nedrīkst izmanot mikroviļņu krāsni, jo tas var iznīcināt vērtīgās uzturvielas un antivielas).
• saldētu mātes pienu var atkausēt pa nakti ledusskapī, sasildīt pakāpeniski pudeles sildītājā vai karstā ūdenī.
• atsaldētu pienu ir jāpasniedz mazulim 12 stundu laikā.
Nekad nesaldēt atkausētu pienu.
Nedrīkst pievienot svaigu mātes pienu jau sasalušam pienam uzglabāšanai.
Nedrīkst pievienot svaigu pienu jau saldētam pienam.
• Pienu nekad nedrīkst vārīt vai sildīt mikroviļņu krāsnī.
Vienmēr pārbaudiet pārtikas temperatūru pirms barošanas.
• Krūts piens, kas nav izmantots, ir jāiznīcina.

Lai tev un tavam mazulim skaisti kopā būšanas brīži!

Māmiņu Klubs