Hēla: ikdienas aprūpē ļoti svarīgi nemainīgi rituāli

30. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis ir piedzimis un nu mums ir jāmācās ar viņu saprasties, hendlings noteikti var palīdzēt, jo tā mēs labāk sajutīsim savu bērnu un viņš mūs. 

Konsultē fizioterapeite un pasniedzēja Māmiņu kluba Vecāku skolā Klaudija Hēla.

"Bērniņš iekšā vēderā gulējis un viņam tur bijis labi, neviens viņu neaiztika, varēja darīt, kā grib un tagad jāsaskaras ar miljons jaunām lietām, ko nesaprot- kāpēc nes un pārnes un kaut ko dara," skaidro fizioterapeite.

Lai bērns iejustos pasaulē un pieņemtu to, kas ar viņu notiek, svarīgi ir nemainīgi rituāli, pie kuriem mazulis pieradīs un jutīsies pasargāts, tāpēc vēlams, lai bērna aprūpe lielākoties notiktu vienā noteiktā vietā. Tā ir vieta, kur mēs bērniņu pārģērbjam, mainām viņam autiņbiksītes, visu darām bez steigas un ar lielu mīlestību, iedrošinot un atbalstot savu bērnu: "Jautāt, sagatavot, palīdzēt iejusties šajā pasaulē varam tikai mēs kā vecāki un neviens cits."

Videi, kurā atrodas bērns, patiesi ir liela nozīme, tāpēc iekārtosim to tā, lai bērns tajā justos labi – bez liekiem kairinātājiem, vienkārši un  gaiši. Jo saprotamāka būs lietu un notikumu kārtība, jo mierīgāks būs mūsu mazulis.

Māmiņu Klubs